• DOLAR 32.565
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2430.335
  • ...
Suriyelilere yardımlar devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savaş mağduru Suriyeli mültecilere yardım yapılmaya devam ediliyor. Deniz Feneri ve İstanbul Başakşehir Belediyesi ile ortaklaşa gönderdiği üç TIR yardım Şanlıurfa İnsani Yardım Platformuna teslim edildi. Gelen yardımların bir bölümü Suriye`de kalanlara gönderilirken bir bölümü de Şanlıurfa`da yaşayan Suriyeli ailelere dağıtılacak.

Yardımların teslim alınması sırasında Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel, Başakşehir Gençlik Kolları Başkanı Furkan Leventoğlu ile Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Nurettin Ertemel de hazır bulundu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Üyesi Dış Yardımlar Sorumlusu Mehmet Adil Saraç, ” Suriye`de iç savaş devam ediyor. Kan, gözyaşı ve harabe içinde bir ülke heder olup gidiyor. Urfa`ya yerleşmiş insanlara yardımlar devam ediyor. Bu yardımlar içinde bu gün bir ilki yaşıyoruz. Bu gün hem sınır ötesine yüklememiz var, hem de Urfa`da kalan Suriyeliler için boşaltmamız var. Yardım Eli Derneği`nin gönderdiği üç TIR içme suyunu sınır ötesine göndereceğiz.” diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği Genel Sekreteri Nurettin Ertemel,” Başakşehir Belediyesi ile birlikte ‘Genç İyilik Hareketi` başlattık. Amacımız gençlerle beraber buradaki muhacir kardeşlerimize Ensar olmaktır. Bu yardımlarımız inşallah tüm İstanbul`a ve tüm Türkiye`deki gençlere örnek olur. İnsan buralara gelip mağduriyeti görünce birçok sorunu daha net görüyor.” dedi. (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir