• DOLAR 32.827
  • EURO 35.503
  • ALTIN 2511.437
  • ...
Ağırakça'dan rektörlük seçimi açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Artuklu Üniversitesi 'Rektör Adayı Belirleme Seçimi' sonuçlandı. Oylama sonunda yapılan sayımda 8 aday arasından en çok oyu iki ay önce YÖK tarafından vekil rektör olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça aldı.

Sandık Kurulu Başkanlığını Prof. Dr. Yusuf Çetindağ ve Sandık Kurulu Üyeliğini Doç. Dr. Abdulvahap Erpolat ile Doç Dr. Abdurrahman Adak’ın yaptığı 133 öğretim üyesinden 123’nün oy kullandığı seçimde, Mardin Artuklu Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Prof. Dr. Murat Akkuş, Prof. Dr. Ömer Aytaç, Prof. Dr. Mehmet Azimli ve Prof. Dr. Adnan Demircan’ın yanı sıra, Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken, Prof. Dr. Ahmet Erkol ve Prof. Dr. Abdulaziz Hatip yarıştı.

Soyadı sıralamasına göre oy kullanan öğretim üyelerinin oylama işlemlerinin tamamlanmasının ardından yapılan sayım sonucunda, rektör adayları arasında en yüksek oyu 58 oyla mevcut Vekil Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça aldı. Rektörlük seçimine başvuran 8 rektör adayının isimleri, aldıkları oy sayıları ile birlikte yüksek Öğretim Kurumu’na (YÖK) bildirilecek.

Rektörlük seçiminin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, oy kullanan bütün öğretim üyelerine ve rektör adaylarına teşekkür etti.

Ağırakça, rektörlük seçimi boyunca barış ve hoşgörü atmosferinin bütün üniversiteyi sarmaladığını, bir gün öncesinden Bağımsız Üniversite Platformu'nun düzenlendiği ve Prof. Dr. Ahmet Erkol’u rektör adayı olarak tanıttığı yemek davetine icabet ettiğini de hatırlattı.

Bilgi ve hikmetin ortaya çıktığı bir şehirde kurulan Mardin Artuklu Üniversitesinin gelişiminde herkesi geçmişin kırgınlıklarını bir kenara bırakarak gelecekte, ahenkli ve uyumlu bir çalışma içinde olacağına yönelik büyük bir inanç taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, “Bu seçimin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

YÖK'ün Rektör Adaylarını İnceleme Komisyonu çalışması ve Yüksek Öğretim Genel Kurulu'nun toplantıları ardından yapacağı değerlendirmeden sonra belirlenen üç isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir