• DOLAR 32.372
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.481
  • ...
Ergani'de Şehidler Gecesi etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani Kardeşlik Eğitim ve Kültür Derneği (Kardeş-Der) tarafından ‘Şehitler Gecesi’ konulu bir etkinlik düzenlendi. Programa halkın yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa Rehber TV programcılarından Özkan Yaman ile bölgenin tanınan alimlerinden Molla Mustafa Durgun konuşmacı olarak katıldı.

Gecenin anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Özkan Yaman, Asr-ı Saadetten kesitler sunarak sahabenin şahadete verdiği öneme değinerek, “İnanın şahadet sahabenin sevdasıdır. Yani sahabe şahadete meftundur. Sahabe şahadete müştaktır, âşıktır.” dedi.

Şubat ayının, şehadet ayı, şehiter ayı, başı dik olanların ayı olduğunu vurgulayan Yaman, "Şehitler kendilerinden sonrakilerin başlarını dikmek için onları serfiraz kılmak için canlarını Allah'a verenlerdir. Bizim başlarımız eğik değilse bizden önceki ağabeylerimiz, kardeşlerimizin verdikleri canlar sayesindedir. Bizim çocukların gözlerinde gülümseme varsa şehitlerin döktükleri kanlar sayesindedir. Elhamdülillah bizim başımız diktir, serfirazdır çünkü bizim en başta rehberlerimiz canlarını vermişlerdir.” diye konuştu.

Şehitliğin büyük bir makam olduğunu belirten bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Mustafa Durgun da, "Bu hak ve batıl davası başladığından buyana şehitler olmuştur. Babamız Adem'in iki çocuğu vardı. Habil ve Kabil biri hakkı biri ise batılı temsil ediyordu. Batılı temsil edenler hakkı temsil edeni şehit etti şehadet o gün ortaya çıktı. Allah’ın peygamberleri Hz Zekeriyya Hz Yahya da Şehid olmuşlardır." dedi.

Programda konuşan Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever ise, "Nerede şehitlerin kanları dökülmüşse orada zalimlerin tahtları sallanmıştır. Eğer Hz Hüseyin'in kanı Kerbela’da dökülmeseydi Yezid'in saltanatı yıkılmazdı. Fakat Elhamdülillah biz bakıyoruz o mübareğin şahadetinden sonra Emeviler rahat etmediler. Ve sonunda o zalim saltanatları yıkılıp tarihin çöplüğünde yerlerin aldılar.” şeklinde konuştu.

İlahi ve ezgilerin seslendirildiği Program, şehitlerin hayatlarından kesitlerin anlatıldığı sinevizyon gösterimi ve ardından yapılan duayla sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir