• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
MGK`da  `Şah Fırat` operasyonu değerlendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu Toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Operasyonu başarıyla icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne takdir ve tebrikler ifade edilmiştir" denildi.

Açıklamada, 30 Aralık 2014'te yapılan  toplantıdan bugüne kadar geçen son iki aylık dönemde vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmelerin görüşüldüğü ve alınması gereken tedbirler üzerinde durulduğu ve  Çözüm Süreci'nde gelinen aşamanın değerlendirildiği belirtilerek, "Terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesi hususu vurgulanmıştır. Paralel devlet yapılanması ve legal görünüm altında faaliyet gösteren illegal oluşumlara karşı yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında Kurul'a bilgi sunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler nedeniyle 22 Şubat 2015'te gerçekleştirilen Şah Fırat Operasyonu'nun MGK toplantısında görüşüldüğü belirtilen açıklamanın devamında,

 "Suriye'de beşinci yılına girmekte olan çatışmanın mevcut dinamikleri, DEAŞ dahil Suriye kaynaklı risk ve tehditlerin ülkemizin güvenlik ve istikrarına etkileri, uluslararası toplumla işbirliği içinde attığımız adımlar, Suriye bağlamında uluslararası alanda meydana gelen gelişmeler, ülkemizdeki sığınmacıların durumu ve yardımlarımız görüşülmüştür.

Milli ve NATO bakış açısından risk ve tehdit değerlendirmesi ve mücadele konsepti hakkında bilgi arz edilmiştir.

Güney Kafkaslar'daki gelişmeler ele alınmış, bu vesileyle Hocalı Katliamı'nın şehitleri rahmetle anılmıştır. Libya ve Yemen'de yaşananlar ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki durum, İsrail-Filistin ihtilafında meydana gelen gelişmeler gözden geçirilmiştir.

Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı da katılmış, enerji alanındaki gelişmeler, riskler, fırsatlar ve enerji arz güvenliğini sağlayacak politikalar görüşülmüş, alınması gereken tedbirler değerlendirilmiştir." ifadeleri yer aldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir