• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
“Umre ziyaretine Mescid-i Aksa`dan başlanması sevindirici”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine kutsal topraklara yapılacak ziyaretlerin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa`dan başlamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Umre ibadetine Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa`dan başlanmasını İlke Haber Ajansına (İLKHA) değerlendiren Müftü Çelik, katil israil`in 1968 yılında Gazze`yi işgal etmeden önce de, hac ibadeti için giden hacı adaylarının  önce  Kudüs`e uğradıklarını belirtti.

Umre ibadetine Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa`dan başlanmasının sevindirici olduğunu belirten Çelik, “Umre ibadeti ziyaretlerimize Kudüs`ünde eklenmesi vatandaşlarımız tarafından çok güzel karşılandı. Biz bu kararı alarak, Kudüs`ün Umre güzergâhımızın içerisine almasından dolayı Diyanet İşleri Başkanımıza şahsım, kurumum ve Gaziantepliler adına teşekkür ediyorum.”dedi.

“İnşallah bundan böyle Kudüs`ü ziyaret ederiz”

Kudüs`ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu belirten Çelik, “Kudüs, biliyorsunuz bütün Peygamberlere mekân olan kutsal bir mescittir. Peygamber Efendimiz (sav) miraç yolculuğunda uğrağı olmuştur. Yine aynı zamanda ilk kıblemizdir. Biliyorsunuz fıkıh kitaplarımızda Kâbe-i Muazzama ve Mescid-i Nebevi`den sonra Kudüs-ü Şerif  de, Mescid-i Aksa  da, ziyaret edilmesi gereken bir mescit olarak geçer.  Yani sırf ziyaret için yolculuk yapılabilecek kutsal mekânlardan bir tanesidir. Bu bakımdan vatandaşlarımızda Kudüs`ün ziyaret kapsamına alınması büyük bir memnuniyet oluşturmuştur.  İnşallah bundan böyle Kudüs`ü ziyaret ederiz.” temennisinde bulundu.

“Daha önce de hacı adaylarımız hac yolculuğu esnasında Kudüs`e uğrarlardı”

Hacı adaylarının geçmişte Kudüs'e uğramadan Mekke'ye gitmediklerini hatırlatan Çelik, “Biliyorsunuz bundan önce de, hacı adaylarımız, hac yolculuğu sırasında Kudüs`e uğrarlardı. Ama maalesef 1968 yılından sonra meydana gelen işgaller, gasplardan, yıkımlardan dolayı bu ziyaret iptal edilmişti. Ama bu gün inşallah bundan sonra, Kudüs`ümüzü ziyaret ederiz. Çok sevindik bu karara. Rabbim bizleri kendi değerlerine sahip çıkanlardan eylesin.” duasında bulundu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir