• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
DÜ`de `Üç Yusuf, Üç Rüya ve Üç Gömlek` söyleşisi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Dört Mevsim Edebiyat Etkinlikleri` kapsamında katılımcılarla, ‘Üç Yusuf, Üç Rüya ve Üç Gömlek` konulu bir söyleşi yapıldı.

Yazar ve TV Programcısı Senai Demirci tarafından yapılan söyleşiye, akademisyenler ve birçok öğrenci katıldı.

“Her kıssa bir aynadır”

Dünyadaki her şeyin ya dini olduğunu, ya da din dışı olduğunu belirten Demirci, “Biz yaratıcısı olan bir kâinatta yaşıyoruz ve bunu kesinlikle aklımıza sokmamız lazım” dedi.

Demirci, “Hz. Yusuf kıssası 110 ayette geçmektedir. Kıssaların en uzunu en detaylısıdır. Kıssada rüya, gömlek ve Hz. Yusuf`un kardeşleri ile karşılaşması var. Bundan dolayı Üç Yusuf, Üç Rüya ve Üç gömlek adı verilmektedir. Hz. Yusuf kuyuya atıldı, sonra köle olarak sattılar ve zindana düştü. Zindan rüyası onu Mısır`ın azizi yaptı. Rüya vesilesi ile Mısırı kıtlık krizinden kurtardı. Daha sonra bolluk yaşandı ama, babasının kaldığı yere de kıtlık vurmuştu. Bu yüzden Hz. Yusuf`u kuyuya atan kardeşleri, Mısıra geldiler ve karşılarında Hz. Yusuf`u buldular. Her kıssa bir aynadır. Aynada kendisini görmesi içindir.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir