• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“28 Şubat`ı unutmadık, unutturmayacağız”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu, 28 Şubat 1997 yılında ülkede yapılan postmodern darbenin yıldönümü nedeniyle şube binasında bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Kadınlar Komisyonu Başkanı Nebahat Doğu Kurt ve komisyon üyeleri katıldı.

Komisyon adına açıklamayı yapan Nebahat Doğu Kurt, 28 Şubat 1997`de karanlık odakların postmodern bir darbe yaptıklarını belirterek,

“Bu karanlık odaklar ülke tarihine kara bir leke bıraktılar.Bu darbe döneminde yüz binlerce mütedeyyin insan, büyük zulümlere uğramıştır.Adaletin ve merhametin yoksun olduğu o yıllarda, birçok inana farklı şekillerde savaş açıldı, hukuksuzluğa uğradı. Başta inancı gereği başını örten üniversite öğrencilerimiz, çalışan kadınlarımız bu yasağa en ağır şekilde maruz bırakıldılar. İlimizde de birçok kadın çalışanımız, başörtüsü yasağına maruz kalıp işinden ayrılmak zorunda bırakılmıştır.28 Şubat ile birlikte insan hakları ihlalleri had safhaya ulaşmış, baskılar artmış, Kur'an Kursları ve medreseler engellenmiş, İmam Hatipler kapatılmış, inançlı subaylar ordudan atılmış, inançlı memurlar, akademisyenler takibata uğramış, kimisi sürgünlere gönderilmiş, kimisi de  görevlerinden alınmıştır. İnananlar, kıldığı namaz için, bıyığı saçı sakalı olduğu için, eşi başörtülü olduğu için fişlenmiştir. Evinde, derneğinde, okulunda, yurdunda okuduğu kitaplar toplatılarak suç delili sayılmıştır.” ifadelerini kullandı.

“İnanların topyekûn saldırıya uğradığı bu dönemde; bir neslin psikolojik, manevi ve tarihsel geleceğiyle oynandığı bir süreç yaşandı” diyen Kurt, sadece İslami kesimlerin değil, halkın tamamı ötekileştirildiğini, sindirildiğini ve  inançlarının  yozlaştırıldığını dile getirdi.  

“Hiçbir plan abad olmayacaktır”

Kurt, açıklamanın devamında şunları söyledi: “Yaşanan bu ağır bedeller karşısında direnç gösteren Müslümanlar olarak, Allah`ın rızası ve inayetiyle hiçbir zülmün, söylendiği gibi bin yıl sürmediğini çok şükür gördük. Hiçbir plan abad olmayacaktır. 28 Şubat`ı unutmadık, dedik; unutturmayacağız,dedik. İzleri ve kökleri yaralamış olsa da bizleri; bu yapılanları başı dimdik, alnı açık, başı secdede bir nesle ulaştırmak ve hatırlatmak istedik. İstedik ki, bu gün bize sunulan özgürlükler, bizim için ve bu dönemi yaşamamış gençlerimiz için, daha anlamlı olsun. İstedik ki bilhassa kadınlarımıza darbelerle başlayan her türlü ahlaksızlık, taciz  ve tecavüzün her türlüsü ile aşağılanmalar son bulsun. İstedik ki, gözünde ve yüreğinde gözyaşını saklı tutmuş kadınlarımız ,geleceğe umutla baksın.Yaşadığı talihsiz tarihleri hatırlarken kendini çevresini ve kendisini yeniden diriltmeye gücü yetsin.Bir kez daha 18. yılına girmiş olan 28 Şubat post modern darbesini ve bu darbeye beşiklik edenleri, Batman Eğitim Bir-Sen Kadın Komisyonu olarak kınıyoruz. Allah milletimize bir daha yaşatmasın.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir