• DOLAR 32.507
  • EURO 34.573
  • ALTIN 2500.615
  • ...
Belediyeden On Parmak F Klavye Kullanım Kursları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’nde devam eden On Parmak F Klavye Kullanımı kurslarına katılan kursiyerler, kursta gördükleri eğitimden çok faydalandıklarını dile getirdiler.

Bilgisayar eğitmeni Sıdıka Bozkurt, F klavyenin yakın zamanda bütün kamu kurumlarında kullanılmaya başlayacağını, bu sebeple işe alımlarda F klavye kullanabilenlerin öncelikli hale geleceğini aktardı.

Bozkurt, “Klavye kursu gerçekten mesleki açıdan önemli bir kurstur. On parmak klavye kullanımı, başta Zabıt Kâtipliği olmak üzere birçok alanda ihtiyaç duyulan özellik. Biz de bu dönemde yaklaşık 100 öğrencimize kurs verdik ve büyük başarılar elde ettiler. Bundan sonra da kurslarımıza devam etmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Adliyesi’nde düzenlenen Zabıt Kâtipliği sınavında 90 saniyede 300 kelime yazdığını ifade eden Hasan Kuşçi, “Kâtiplik sınavını kazanmayı çok istiyordum. KPSS sınavından geçer not aldıktan sonra, sıra klavye sınavına geldi. Kürşat Tüzmen Sosyal Tesisi’ndeki hocamızın verdiği taktikler ve ödevlerle çalışarak, klavye sınavında da başarı sağladım. Kursa ilk geldiğimde 90 saniyede 100 kelime yazarken kurs bitiminde aynı sürede 300-315 kelime yazmaya başladım.” dedi.

Kendini geliştirmek için Belediye tarafından düzenlenen kurslara katıldığını söyleyen Fazilet Gümüş de kurs sayesinde iş bulma imkânına sahip olduğunu ifade ederek, “Daha önce hiçbir mesleğim ve el becerim yoktu. Buraya geldikten sonra 10 parmak klavye kullanmaya başladım. Ayrıca kurs sayesinde diğer el becerilerim de arttı. Şimdi iş bulabilmek için kendimi daha şanslı hissediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir