• DOLAR 32.493
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2435.632
  • ...
`Hizbullah Her Yönüyle Konuşulmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam'ı referans alarak 1979'da şehid Hüseyin Velioğlu öncülüğünde Batman'da kurulan Hizbullah Cemaati, bugüne kadar hep başkalarının oluşturduğu algı üzerinden konuşuldu ve konuşulmaya devam ediliyor.

Ülke TV'de Çarşamba günü (25.02.2015) saat 22.00 canlı yayınlanan “Ankara-İstanbul” programında Hizbullah Cemaati'nin ortaya çıkışı, PKK ile çatışması ve bugünü konuşuldu. Gazeteci Elif Çakır'ın sunduğu programın konukları Türkiye Gazetesi yazarı Melih Altınok, Hür Haber sitesi yazarı İlhami Işık ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin oldu.

Programın başında Hizbullah dosyası ve bölgede yaşananları konunun birinci derecede muhatabı olan Sait Şahin'e soracaklarını belirten Elif Çakır, “oldukça heyecanlıyım, çünkü konu çok heyecanlı. Az sonra duyacaklarınız ilk kez bir televizyon ekranında bu derece derinlemesine konuşulmuş olacak.” diyerek programa başladı.

Daha sonra Sait Şahin`e dönerek Hizbullah`ın kuruluş amacını soran Elif Çakır`a yanıt veren Şahin, Hizbullah konusunda birinci derecede konuşacak yetkili biri olmadığını, ancak daha önce Hizbullah`tan suçlanıp cezaevi yatan biri olarak Hizbullah konusunda çok rahat konuşabileceğini belirtti.

'Hizbullah her yönüyle konuşulmalı'

Hizbullah Cemaati'nin her yönüyle konuşulması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Hizbullah`ı konuşacaksak baştan konuşmamız lazım… Hizbullah bugün halen yetkili ağızlarca konuşulabiliyor değil.” dedi.

Hürseda Haber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir