• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Özlem Ajans`tan Şehit ailelerine anlamlı ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından 6-8 Ekim'de yaşanan olaylarda hunharca katledilen Yasin ve arkadaşlarının anısına “Şehitler Kervanı 10” albümünü hazırlayan Özlem Ajans sanatçıları, aileleri ziyaret ederek hazırladıkları albümü hediye etti.

Yasin ve arkadaşlarının ailelerini ziyaret eden sanatçılar, ailelere başsağlığı dileyerek teselli ve sabır dileğinde bulundu.

“Kurban alacak paramız yoktu; Hasan`ımı kurban verdik”

Kendisini ziyaret eden sanatçılara nasihat eden Hasan Gökgöz'ün babası Mehmet Gökgöz, “İnsan ne isterse; Allah, insana onu yaşatır. Biz onları yoksulluk içinde İslam terbiyesi ile büyüttük. Kurban alacak paramız yoktu onu Allah`a kurban ettik. 25 yaşında yardıma muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken kendisini Allah`a kurban etti.” ifadelerini kullandı.

"Bu şehit sadece benim değil, tüm Müslümanların ve İslam âleminin şehididir"

Hasan`ın 6 yaşında cami yolunda kaybolduğunu söyleyen Gökgöz, "Bu şehit sadece benim değil, tüm Müslümanların ve İslam âleminin şehididir. Tüm Müslümanların başı sağolsun. Şehitler için hazırladıkları albüm çok güzel olmuş. PKK zulmünü anlatan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“Habib-i Neccar gibiydiler”

Oğlunun, İslam sevgisi ve terbiyesi ile büyüdüğünü söyleyen Hüseyin Dakak'ın babası Öztekin Dakak, “İnsan, küçüklüğünde nasılsa, büyüdüğünde de öyle olur. Zalimlere karşı devletin yapamadığını benim oğlum yaptı.” diye konuştu.

Hüseyin`in arkadaşı Mahmut Hasar ise, şehitlerle beraber Habib-i Neccar`ı örnek aldıklarını, Hüseyin ve arkadaşlarının da Habib-i Neccar gibi kavimleri tarafından şehit edildiklerini belirterek, "Şehitlerle beraber yaptığımız tek şey, İslam talebesi yetiştirmekti" sözlerini kullandı.

“Sanatçılar eserleriyle geleceği aydınlatıyor”

Özlem Ajans sanatçılarının ziyaretinden dolayı oldukça memnun olduğunu aktaran Riyad Güneş`in ağabeyi Nihat Güneş de, “Özlem Ajans, çıkardığı CD ve kasetler sayesinde insanlar yaşanan bu mağduriyetlerden haberdar oluyor. Bu CD ve eserler gelecek nesillere bırakılan yol gösterici konumundadır.” diye konuştu.

Son olarak Şehit Turan Yavaş ve Cumali Güneş`in ailelerini ziyaret eden sanatçılar, başsağlığı dileğinde bulundu. (M.Sıddık Bilge - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir