• DOLAR 32.555
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2436.893
  • ...
Anne ve kızının Kur`an öğrenme azmi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfına bağlı Aile Destek Merkezinde açılan Kur`an Kursu`na iştirak eden anne ve kızının Kur`an`ı öğrenme azmi, görenlere örneklik teşkil ediyor.

Kur`an-ı Kerim öğrenmeye başlayan anne ve kızı duygularını paylaştı.

“Okumanın yaşı olmadığını herkesin görmesi gerekir”

Okumanın yaşı olmadığını belirten anne Saliha Çakmak (40), “Benim zamanım olmadığından Kur`an-ı Kerim okuyamadım. Bu kurs açılınca kızımı göndermeye karar verdim. Kızımı gönderdikten sonra gelip kursa baktım, ortam çok güzeldi. Benim yaşıtlarımda olduğundan Kur`an-ı Kerim öğrenmeye karar verdim. Şimdi kızımla beraber Kur`an Kursu`na gelerek Kur`an-ı Kerim öğrenmeye başladım. Anne kız olarak Kur`an-ı nerdeyse bitirmek üzereyiz. Okumanın yaşı olmadığını herkesin görmesi gerekir.” dedi.

“Kur`an-ı Kerimi bilmeyen herkesin gelmesinde fayda var”

Anne kız beraber kursa geldiklerini dile getiren Zehra Çakmak (16) ise “Zamanında küçükken öğrenemedim. Annem beni yeni açılan bu kursa gönderdi. Ben Kur`an-ı Kerim öğrenmeye başladım. Annem de kurs ortamını gördükten sonra benimle kursa gelmeye başladı. Anne kız beraber kursa gidip Kur`an-ı Kerim öğreniyoruz. Güzel bir duygu, annemle iki arkadaş gibi gelip Kur`an öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir