• DOLAR 32.33
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2297.202
  • ...
Şanlıurfa`nın tarihi dokusu  fotoğraflara yansıdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞUFSAD`ın, Şanlıurfa`nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıttığı “Kadrajda Sanat Var” sergisi Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi`nde açıldı. Sergide, Şanlıurfa`nın tarihi ve kültürel dokusunu yansıttı.

“Peygamberler şehri” olarak bilinen; Balıklıgöl`ü, kalesi, camileri, Haleplibahçe mozaikleri, çarşı ve hamamları, dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe`si, Harran`daki arkeolojik kalıntıları ve kümbet evleriyle birbirinden değerli tarihi ve turistik zenginliklere sahip Şanlıurfa`nın fotoğraflandığı sergi büyük ilgi gördü.

“Kadrajda Sanat Var” sergisinde, Şanlıurfa`nın tarihsel değerlerini yansıtan unsurların yanı sıra şehir yaşamının içinden çarpıcı kareler de yer aldı. Bazen Şanlıurfa`nın taş evlerinin duvarına yaslanmış bir çocuk yüzü, bazen de akşam güneşinin Balıkgöl`e yansımasıyla oluşan renk cümbüşü, sergideki fotoğrafların konusunu oluşturdu.

Açılışa, Şanlıurfa Fotoğraf Sanatçıları Derneği yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalı katıldı. Serginin 1 Mart`a kadar açık kalacağı belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir