• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Varda Köprüsü`nde açık hava fotoğraf sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana`nın Karaisalı ilçesindeki Varda Köprüsü'nde, ‘Açık Hava Fotoğraf Sergisi` düzenlendi. Sergiye katılan bölgenin belediye başkanları, serginin bölgedeki turistik ve tarihi değerlere sahip çıkılması, bu değerlerin tanıtımı açısından heyecan verici olduğunu kaydettiler.

Tarihi fotoğraflar ve fotoğraf sanatçılarının çektiği Varda Köprüsü fotoğraflarından oluşan Varda Köprüsü Açık Hava Fotoğraf Sergisi, 21-22 Şubat tarihlerinde, Varda Köprüsü`nün bulunduğu noktada meraklıları ile buluştu. Serginin açılışına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, fotoğraf sanatçıları, sanatseverler ve bölge halkı katıldı.

Farklı medeniyetleri birbirine bağlayan köprü 

Karaisalı ilçesinin ve Adana`nın önemli turizm simgelerinden olan Varda Köprüsü`nün, 100 yılı aşkın tarihi olduğunu belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Varda Köprüsü`nün tarihi fotoğraflarından ve çok sayıda fotoğraf sanatçımızın günümüzde çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılması heyecan verici olduğu kadar, bölge turizmi açısından da sevindiricidir. Varda Köprüsü Açık Hava Fotoğraf Sergisi, turistik değerlerimizin tanıtımı ve tarihi eserlere sahip çıkılmasına koyacağı katkıdan dolayı son derece yerinde bir etkinliktir. Farklı medeniyetleri birbirine bağlayan bu ince köprüyü konu alan sergi, sanatseverleri ve bizleri son derece mutlu etmiştir. Başta serginin küratörü Tarık Kara olmak üzere, eserleriyle serginin oluşumunda emek harcayan fotoğraf sanatçılarına ve katılımcılara teşekkürü borç biliyorum.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir