• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Mavi Marmara belgeleri İnterpol`e gönderilmemiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara davasına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye`den istenen bilgi ve belge gönderilmedi. Bu bilgi ve belgeyi göndermeyen bürokratlar için önümüzdeki dönemlerde suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bir konferansa katılmak üzere Adıyaman'a gelen Yıldırım, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de açılan Mavi Marmara davasında, mahkemenin İsrailli yetkililere tutuklama kararı verdiğini anımsattı.

Bu kararın kırmızı bülten olarak İnterpol`e gönderilmesi gerektiğini belirten Yıldırım, "Türkiye'de bir takım art niyetli bürokratlar henüz bu konuda işlemi yerine getirmedi. Oysa Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Dışişleri Bakanının bu konuda tavrı net. Çünkü bu karar halkın ve mağdur olanların yaşadıklarından dolayı, bağımsız mahkemelerce verilmiştir. Umarım bu yanlışlık bir an önce giderilir ve bu kırmızı bülten İnterpol'e gönderilir" diye konuştu.

Uluslararası Ceza Mahkemesinde Mavi Marmara davasının açıldığını hatırlatan Yıldırım, bu davada İsrail`in savaş suçu işlediğinin kabul edildiğini dile getirdi.

Davada, İsrail'in kasten adam öldürdüğünün kabul edildiğini anlatan Yıldırım, uluslararası ceza mahkemesinde kasten yaralama yaptığının da öngörülerek kabul edildiğini aktardı.

TÜRKİYE'DEN BELGELER GÖNDERİLMİYOR

İnterpol'e kırmızı bülten için belgelerin gönderilmediğini savunan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Fakat buna rağmen Türkiye`den istenen bilgi ve belge gönderilmedi. Bu bilgi ve belgeyi göndermeyen bürokratlar için önümüzdeki dönemlerde suç duyurusunda bulunacağız. Bu konuda bilgi ve belgelerin gönderilmemesi dolayısıyla Uluslararası Ceza Mahkemesinde Türkiye ağırlığını hissettirmiyor. Bütün suçları kabul etmekle birlikte davanın açılamayacağı öngörülüyor. Biz de buna itiraz ettik. Uluslararası Ceza Mahkemesinde ilk defa itiraz sistemi uygulanmış oluyor. Bunun usulü henüz daha belirlenmedi. Uluslararası Ceza Mahkemesince doğal olarak kendisi sorguyu açmış oldu. Eğer bu itirazımızı kabul etmese güvenilirliliğini tamamen kaybetmiş olacak. Biz sadece İsrail'i mahkum etmek isterken, birden bire siyonizmin etkisi altında uluslararası birçok mekanizmanın da aslında çözülmesine vesile olduk. Umarım önümüzdeki günlerde bütün bu şer odakları kendi gerçekliğiyle ortaya çıkacak."

Bu haberler de ilginizi çekebilir