• DOLAR 32.475
  • EURO 34.719
  • ALTIN 2436.901
  • ...
Bu halk sizi tükürüğünde boğacak!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bavé Hesen / Doğruhaber / Haber Yorum

Büyüklerimizin sık sık olarak çocuklarına nasihat ettiğinde kullandığı bir tabir vardı.

“Utanmıyorsan dilediğini yapabilirsin” diye…

Evet, utanma, haya, ar, namus ve sair erdemli duygu ve vaziyetler Müslüman ahalinin, hassaten Müslüman olsun, gayri Müslim olsun Kürdistan ahalisinin elden bırakmadığı ve hayatının her aşamasında ehemmiyet verdiği olgulardandır.

Halende öyledir de; bakmayın siz, 3 – 5 namusu kendisine yük gören ve namussuzluğu ile övünen ısmarlama Kürd (çün)ün salyalarıyla, İslam`a saldırma bahanesiyle bu olgulara açtığı savaşa…

Asıl konumuza gelelim….

Malumunuz, Türkiye geçen hafta içerisinde Mersin Tarsus hattında şeref ve haysiyet yoksunu, insanlıktan nasibini almamış, kalıp olarak insana benzediği halde bir hayvandan daha aşağı mertebede olan 3 kişinin yaşattığı vahşete tanık oldu.

İnsan olanın bundan utanması, ibret alması, hatta kanımca korkması gerekir.

Şöyle ki;

Bu davranışı yapanları bu sistem yetiştirdi. Öyle ise bu adam muhtemelen ilk ve tek, yani türünün ilk ve son örneği değildir.

Muhtemelen bu haysiyetsiz insanlar gibi daha niceleri şu 78 milyonluk toplum içerisinde kol geziyor. Hatta her an birileri karşımıza çıkabilir.

Bu gün konuşulan kurbanın ismi Özgecan olsa da, bu tür vahşilerin aldığı canlar sadece onun ki ile sınırlı değildir.

Buna birkaç örnek vermek istedim…

Hem bu olaya, hem de Özgecan olayında bu vahşete sözüm ona tepki verenlerin gerçek yüzüne bir tıkırdatmak istedim.

En nihayetinde şunu söyleyecek noktaya geleceğimizi de biliyorum.

Rahmetli dedemin her fırsatta bana Kürtçe olarak söylediği söze.

Lawémin! Eger tu ji xweda fedî naké, bi her kari tu karî pék bînî (Oğlum Allah`tan utanmıyorsan her şeyi yapabilirsin)

Birinci Mesele: Bu namussuzluğu yapanlara karşı toplumda oluşan ve yükselen tepkiyi takdirle karşılamamak mümkün değil. Çok yerinde bir tepki. Ancak bir insanın kanı, haysiyeti, onuru ve acısı üzerinden dünyevi çıkar ve siyasetini yürütmeye çalışmak, yaşanan bu acıyı kendi çıkarlarına alet etmek, kişiyi, bu fiili işleyenden daha aşağılık, daha haysiyetsiz, daha namussuz yapmaz mı?

Sizin vicdanınıza soruyorum bu soruyu…

İşlenen bu vahşet üzerinden kendi siyasi emellerine rant devşirme adına ortaya çıkarak konuşanlar, sosyal medyada boy gösterenler, ‘ben bu acı üzerinden kendi adıma ne koparabilirim` diyenler, size söylenecek tek söz var.

Utanmıyorsanız, dilediğinizi yapın…

İkinci Mesele: Bu başlığa girmeden öncelikle uyarıyım; Bu olayı kesinlikle olmalıydı, ya da ne yapalım olmuşsa mantığını gütmek gayri insani bir durudur. Ve Lakin konunun başında da belirttiğimiz gibi. Bu adam gökten zembille inmedi. Bu toplumun içinde yetişmiş, hatta kendisini bu toplumun yegâne bırakın temsilcisi, sahibi gören bir zihniyetin temsilcisi. Öyle bir zihniyet ki yıllarca topluma zararlı objeler diye kıtır kıtır insan kestiler de ellerinde bir fırsat olsa halen de kesmeye devam ederler. Buna kimsenin şüphesi olmasın.

Kim yetiştirdi bu insanları? Kim fırsat verdi bunlara? Sizce bunların da sorgulanması gerekmez mi? Sizce bu insanların gen haritasına Allah`ın koyduğu kodlarla oynayan ve onları vahşi birer hayvana çevirenlerin bu cinayette hiç mi payı yok? İnsan gibi muhteşem bir varlığı yaratıcısından koparıp, yaratıcının bu varlığı idare etmesi için gönderdiği kullanma kılavuzunu ellerinden alarak bir torbanın içine sıkıştırıp duvara asarsanız, insandan bundan sonra ne beklersiniz? İnsanların bu duruma gelmemesi için onları yetiştirmeye gönül verenleri terörist ilan eder zindanlara tıkarsanız toplumdan ne beklentiniz olabilir?

Dolayısıyla, bu olayı sadece faillerin üzerine yıkarak, koro halinde bir ağızla, “asın bunları” diyerek bağırmak bir şeyleri hal etmese gerek..

Üçüncü Mesele: Bu başlıkta da ibretlik bir duruma değineceğim. Zira bu başlıkta işleyeceğimiz asıl mesele tam bir ibret sahnesi.

İlkin şunu söylemek istiyorum. Her fırsatta bu tür olayları erkek egemen bir toplumun sonucu olarak gören ve “Tamam İslam`a saldıracağımız bir mesele yakaladık” diyerek avuçlarını sıvazlayan “Laik Dinsizlere, Kemalistlere, Komünistlere, Zerdüştlere, bölgemizin Budistlerine” bir haberim var.

Dün, sizin kıbleniz olan Fransa`da hem de Paris`te genç bir kadın tren içerisinde, hem de onlarca yolcunun gözleri önünde tecavüze uğradığı halde o öve öve bitiremediğiniz, sözüm ona medeni insanları hiçbir tanesi müdahale etmediği gibi, oralı bile olmadıkları gündem gelmişti. Muhtemelen sizin talebinizde böyle bir toplumun oluşmasıdır anca bu hevesiniz kursağınızda kalacak.

İkinci  bir husus ise; İran'da üniversite arkadaşı olan genç bir kızı evlilik teklifini reddettiği için bıçaklayarak öldüren mahkûm asılarak idam edildiğinde, sözüm ona çağdaş zihniyetin Türkiye temsilcileri,  İran`ı vahşet uygulamakla ve çağdışı bir yönetim olarak suçlamış, adamın asılı cesedini TV`lerden göstererek bir nevi; “İran gibi bir yönetim başımıza gelirse sonumuz bu olur” demeye getirmişti. Şimdi ne oldu da 2 gündür herkes idam istiyor.

Sizce bu insanlar ne kadar samimi? Tabi yine söylüyoruz. Utanmıyorsanız, dilediğinizi yapın…

Dördüncü Meseleye gelirsek….

İşte burada biraz duralım… Derin bir nefes alalım… ve sesimizin çıktığı kadar bağıralım….

Alllçak Şerefsizler sizi…

Siz kimi kandırıyorsunuz?

Dün, Diyarbakır`da, bir bütün olarak dindar olan insanları diri diri yakan siz değil miydiniz?

Şehit Edilen Yasin Börü`yü, Hasan Gökgöz`ü, Hüseyin Dakak`ı ve Riyad Güneş`i önce bıçaklarla delik deşik eden, ardından boğazlarını kesen, ardından balkondan atan, ardında Molotofla yakan, ardından üstünden araba ile geçenler sizler değil miydiniz?

Bu insanları katlettikten sonra kayıplara karışanları koruyan, gizleyen yakayı ele verdiğinde de onlara avukat tayin ederek yürüyüşler tertipleyen siz değil miydiniz?

Daha Dün Cizre`de bir anne kucağında küçük evladı ve karnında bebeği (O bebeği bile anne karnında öldürdüler) ile evinde diri diri yakmaya çalışan, 70 yaşında ki yaşlı, mazlum insanı evinin önünde katleden siz değil miydiniz?

Van`da, Yüksekova`da sizin iman ettiğiniz putlara iman etmeyen ve İslam ile şerefli bir hayat yaşadıkları için 70 yaşlarındaki Piri Faniler sizin kurşunlarınızın hedefi olmadı mı?

Tüm bunlar ve bunlardan çok daha büyük katliamların kanları elinizde iken siz kalkmışta Kürdistan`da sözüm ona Özgecan`ın katledilmesini sorgulayıp gerçek yüzünü gizleyen vampirler, insanlık düşmanları utanmaz, arlanmaz, hayasız mahluklar…

Size söyleyeceğimiz bir tek söz var. Ama bu söz “Utanmazsanız her şeyi yapabilirsiniz” sözü olmayacak. Çünkü Peygamber Efendimiz, (Utanma, haya imandandır) buyuruyor. İmanın olmadığı yerde utanmayı talep etmek, imansız cenneti talep etmek gibi bir şey olur…

Size söyleyeceğim tek söz var.

Bir gün gerçek yüzünüzü bu halk gördüğünde sizi tükürüğünde boğacak…..

Bu haberler de ilginizi çekebilir