• DOLAR 32.489
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2435.445
  • ...
Şehid lider, Seyyid Abbas Musavi`yi Rahmetle Anıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Özel  - Şehidler tarih boyunca unutulmadı ve unutulmayacaklardır. Özellikle şubat ayında tarihe damgasını vuran bir çok İslami hareket önderi şehid olmuştur.

Günümüzdeki İslami hareketler onlardan ilham alarak mücadelelerine devam etmektedirler. Yakın tarihimizde şehadetleriyle Müslümanlara mücadele azmi aşılayan mübarek şehidlerimizi rahmetle anıyoruz.

İşte Şubat şehidlerinden bazıları:

17 ŞUBAT 1992 ŞEHİD ABBAS MUSAVİ

“Gidin israillilere söyleyin. Biz Muhammed ordusuyuz! Geri döndük ve Kudüs yolunda ilerliyoruz!”

Şehid Abbas Musavi, 1952 yılında Lübnan'da Bekaa vadisinde doğdu. 1967'deki Arapların israil'e yenildikleri savaş esnasında henüz 15 yaşındaydı. Genç yaşta Filistin direnişine katıldı. siyonistlerle girdiği bir çatışmada ayağından yaralandı.

Lübnan'da tedavisi yapıldı. Bir süre sonra İmam Musa Sadr'ın tavsiyesi üzerine Irak'ın Necef şehrine gitti. Burada beş yılda ilmini tekmil etti. Medrese eğitimi yanı sıra İngilizce ve Fransızca öğrendi.

Irak Baas rejimi hareketlerinden rahatsız oldu ve evine baskın yaptı. Lakin kendisi o sıralarda Lübnan'da idi. Bir daha Irak'a gitme fırsatı bulmadı ve mücadelesini Lübnan'da devam ettirdi. Abbas Musavi, Lübnan'da eğitim kurumları açtı. Gençleri eğitti. Eğitim verdiği gençler doktor, mühendis, profesör ve âlim oldular.

Şu anki Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah da bu eğitim merkezlerinde yetişti.

Hizbullah'ın kurucu liderlerinden olan Abbas Musevi, Hizbullah'ın çok gizli operasyonlarında görev aldı. Hizbullah'ın askeri kuvvetler komutanlığı yaptıktan sonra 1991 yılında Hizbullah'ın genel sekreteri oldu. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir