• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
STK`lardan Amerika`da katledilen 3 Müslüman için tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika`nın Kuzey Carolina eyaletinde Deah Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve baldızı Razan Muhammed Ebu Salha (19), kendini ateist olarak tanımlayan Craig Stephen Barakat tarafından katledilmiş, ABD basını başta olmak üzere tüm batı basını ve kamuoyu yaşanan bu katliama karşı kayıtsız kalmıştı.

Chapel Hill kasabasında oturan 3 Müslüman öğrencinin katledilmesine ve Charlie Hepdo karşısında herkesin Charlie olduğu batı toplumunun bu tavrına tepki gösteren sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulundu.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Genel Başkan Yardımcısı Av. Şaban Dalgın, Müslümanların katledilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Müslümanlar öldürülünce görmezden geliniyor”

3 Müslüman`ın katledilmesi karşısında sessizliğe bürünen basın yayın kuruluşlarının Siyonizm`e hizmet ettiğini dile getiren Dalgın, “Müslüman`ı, eli tetikte göstererek bunu haber adı altında tüm dünyaya haber adı altında servis edenlerin, söz konusu Müslümanların mağdur edilmesi ve zulme uğraması olduğunda buna karşı kör ve sağır olduklarını söyledi.

Dalgın, “Bu basın ve yayın kuruluşlarının kime hizmet ettiği, bu saldırıda takındıkları tavırdan anlaşılmaktadır. Olayı çok basite indirgemekte, katledilen bir erkek ve 2 bayanın Müslüman kimliğini dile getirmekten kaçınmaktadırlar. Saldırıyı bir Müslüman yapsa, dünyayı ayağa kaldırmış olacaklardı. Ama Müslümanlar öldürülünce görmezden geliniyor.” dedi.

“Amerika ve Avrupa`nın Müslüman kimliğe karşı uzak duracağı bu gidişattan anlaşılmaktadır”

Müslümanların katledilmelerinin basite indirgenmemesi gerektiğini ifade eden Dalgın, şunları söyledi:

“Avrupa ve Amerika`nın Müslüman kimliğine karşı uzak duracağı ve Müslümanları terörist olarak göstermeye devam edeceği bu gidişattan anlaşılmaktadır. Müslümanların kendini onlara tatlı göstermeye çalışmaları olumlu karşılanmamaktadır. Müslümanların, herhangi bir yere hoş görünme çabası yerine Amerika`ya ve Avrupa`ya izzetli kimliğini göstermesi gerekir.”

“Batının ikiyüzlülüğü ortaya çıkıyor”

Merkezi Diyarbakır`da bulunan Âlimler ve Medreseler Birliği`nin (İTTİHAD) Genel Başkan Yardımcısı Molla Muhammed Özer ise konu ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Molla Muhammed Özer, katliama uğrayan Müslümanların, Batı dünyası için sadece bir sayıdan ibaret olduğunu kaydetti.

Batı`da Müslüman olmayanların öldürülmesi durumunda bu şahısların sözde insanlık! adına sahiplenildiğini ve ‘insan` adına kendisine değer biçildiğini belirten Molla Muhammed, öldürülenlerin Müslümanlar olması durumunda ise batının diğer yüzünü ortaya koyduğunu ve gündeme getirmeye bile gerek görmediklerini söyledi.

“Müslümanlar, Müslüman kanının ucuz olmadığını göstermelidir”

Yaşanan bu vahşet karşısında Müslümanların birbirine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Molla Muhammed, Müslümanların dünya istikbarı karşısındaki bu izzetsiz duruşuna bir dur demesinin vaktinin geldiğini söyledi.

Molla Muhammed, “Müslümanlar üzerine düşen görev, tepkilerini göstermeleridir. İnancımızda masum bir insanın öldürülmesi, bütün insanlığın öldürülmesi gibidir. Müslüman`ın inancında bu vardır. Bu manada öldürülen kişi Müslüman ise üzerimizde bazı hakları oluşur. İslam davasının öncüleri, STK`lar ve diğer Müslümanlar bunlara tepki göstererek, Müslüman kanının ucuz olmadığını göstermelidirler.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir