• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HDP`li Belediye`den Çarşafa Hakaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 Kasım'da “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nü bahane ederek tesettüre hakaret edilmesine karşı en sert tepkinin verildiği Diyarbakır`da, Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Sümerpark'ta resim sergisinde benzer bir hakaretin yapıldığı ortaya çıktı.

“HDP dinsizleştirme projesinin taşeronu”

HDP'nin Tesettür düşmanlığı yaptığı eylemin fotoğraf karesini Twitter üzerinden paylaşan HÜDA PAR GİK üyesi Erdal Elibüyük, “Din ve kutsalları ile kavgalı zihniyeti iyi tanıyın ve görün... Bu fotoğraf karesi Marksist ideolojinin dışa vurumudur. HDP/PKK/DBP bölgedeki dinsizleştirme projesinin taşeronu...” diyerek tepkisini ortaya koydu.

"Eylem imha ve asimilasyonun farklı bir çeşidi"

Eyleme evsahipliği yapan HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bir tepki de HÜDA PAR Sözcüsü Mehmet Yavuz'dan geldi. Eylemi imha ve asimilasyonun farklı bir çeşidi olarak tanımlayan Yavuz, "Kürt halkını dini ve dinden kaynaklı tarihi-kültürel değerlerinden koparmaya çalışmak, inkar, imha ve asimilasyonun bir diğer çeşididir." dedi.

Bu arada Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın da destek verdiği HDP'nin çirkin eylemi sosyal medyada büyük tepki topladı. Twitter'da açılan, "#İslamVeÇarşafDüşmanıHDPKK" adlı etiket üzerinden tepkisini dile getiren Twitter kullanıcıları, HDP`yi sert bir dille kınadı.

Hürseda Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir