• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Hizbullah`ın Siyonist İsraile cevabı Hak adına verilmiş bir cevaptır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizbullah`ın misillemesinin hemen ardından bir açıklama yapan Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Lübnan Direniş Hareketi Hizbullah'la bir ve beraber olduklarını belirtmiş ve Lübnan direnişiyle tam bir dayanışma içinde olduklarının altını çizmişlerdi.

Mesajında siyonist İsrail'in Hizbullah komutanlarına suikastına da değinen Heniyye, Arap halklarının direniş temelinde birbirleriyle kenetlenerek aralarındaki ihtilafları sonlandırması gerektiği mesajını vermişti.

Bölgede siyonist İsrail başta olmak üzere ABD ve Batı destekli yaşanan savaşların  İslam ümmetini parçalamaya yönelik olduğunu ve bu oyunlara düşülmesinin en çok siyonist İsrail`in işine yarayacağını belirten Diyarbakır`da faaliyet yürüten İslami Sivil Toplum Kuruluşları son yaşanan gelişmelerin Müslümanlar için hayra yorumlanması gerektiğini ve atılan bu olumlu adımlar için HAMAS`ın takındığı İslami tavrın tüm Müslümanlara örnek olması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına açıklamada bulunan Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Kasım Akgönül, siyonist İsrail`in terör devleti olduğunu ve kurulduğu günden bu yana sadece Müslümanların değil Yeryüzündeki bütün insanlık için tehlike oluşturduğunu söyledi.

Akgönül, “Bu anlamda, Siyonist İsrail Devleti insanlığa bıçak çekmiştir. Terör rejimi İsrail`in yapmış olduğu vahşeti ve işlediği katliamları burada sıralamak yerine, siyonist İsrail`e karşı bir dik duruş sergileyenleri takdir etmek lazım. Siyonist İsrail`e karşı onurlu bir direniş görüyoruz. Çünkü siyonist İsrail, despot, gaddar, insanlıktan uzak hareket eden, tüm Müslümanlara karşı bir tehdit oluşturmaktadır. İşte Hizbullah bu zalim ve düşmana karşı gereken cevabı vermiştir.” ifadelerini kullandı.

“Siyonist İsrail`e karşı durmak hakkın yanında olmaktır”

Bir Müslümanın olaylara bakış açısı ve yorumlamasının da İslami bakış içerisinde olma zorunluluğunun olduğunu belirten Akgönül, Peygamberimizin hiçbir zaman küfrün ihanetini affetmediğini söyledi.

Akgönül, “siyonist İsrail, ilkesel bir duruşu olmayan, yeryüzünde neye ve kime hizmet ettiği belli olmayan kendi ırkı ve kendi dini dışında bütün insanlığı tehdit edebilecek bir yapıya sahip olması hasebiyle siyonist İsrail`e karşı durmak hakkın yanında olmaktır. Siyonist İsrail`in bu yaptıklarına karşı sergilenmesi gereken duruşu sergileyenler Müslümanların ve İslam`ın sesidir. Kesinlikle burada farklı dünyevi görüşler, farklı kaygılar ve farklı siyasi yapılanmalara yönelik yönelimler ve bakış açıları zafiyettir ve Müslümanların böyle bir oyuna gelmemesi gerekiyor.” uyarısında bulundu.   

“Müslümanları hedef almak doğru olmayacaktır”

İslam`ın yeryüzünde kendisi için mücadele alanı olarak küfür, batıl ve haksızlık hedef aldığını belirten Akgönül, farklı telakkilerle bu sahanın dışında insanlığı ve Müslümanları hedef almanın doğru olmayacağını ifade etti.

Akgönül, “ Bu anlamda Hizbullah`ın siyonist İsrail`e karşı mücadelesi ve ona karşı duruşu hakkın sesi ve hakkın bir cevabı niteliğindedir. Bu bağlamda Hizbullah`ın verdiği mücadeleyi farklı siyasi bakış açılarına kurban etmek doğru bir davranış değildir ve Müslümanların bu düzmece oyuna gelmemesi gerekir. Bu durum bütün Müslümanlarca da böyle okunmalıdır.” şeklinde konuştu.

“Müslümanlar, gücünü birbirine karşı değil, Amerika ve Siyonist İsrail`e karşı kullanmalıdır”

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan Erdemliler Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir ise son yaşanan gelişmeler ve siyonist İsrail`in tekrardan fırsat bularak Müslümanlara saldırmasının kabul edilemez bir durum olduğunu ve siyonist İsrail`e anladığı dilden verilmesi gereken cevabında Hizbullah tarafından verilmesinin sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Gökdemir, “Allah Müslümanlara, Müminlere karşı şefkatli, kâfirlere karşı şiddetli olmayı emretmektedir.  Bu uyar Müslümanların kırmızıçizgisi olmalıdır. Siyonist İsrail`e karşı Hizbullah`ın sergilediği direniş, yeryüzündeki tüm mazlum hareketler için bir örnektir. Yeryüzündeki tüm hareketler, küfre, haksızlığa ve batıla karşı vermiş olduğu mücadeleyle şeref bulur. Küfrü bir tarafa bırakıp kendi hatalarıyla uğraşıp birbirini suçlamak, ne ahlaki, ne imanı, ne de etiktir. Bu bakımdan Müslümanlar, gücünü birbirine karşı değil, Amerika ve siyonist İsrail`e karşı kullanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Siyonist İsraile gereken cevabı veren Hizbullah`ı tebrik ediyoruz”

Son yaşanan gelişmelerden sonra Hizbullah`ı siyonist İsrail ile işbirliği içerisinde göstermenin ahlaki bir tavır olmadığını belirten Gökdemir, verdiği hak mücadelesinde sonuna kadar Hizbullah`ın arkasında olduklarını ve siyonist İsrail saldırılarına karşı verilmesi gereken cevabı da verdiği içinde Hizbullah`ı tebrik ettiğini söyledi.  – (Hamza Adiyaman / M. Sıddık Bilge – İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir