• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Gazze terörist rejimlerin kıskacında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhammed Can / Doğruhaber

Cunta yönetimli Mısır ve işgal altındaki Filistin boylamında ciddi gelişmeler yaşanıyor. Mısır yönetimi geçtiğimiz hafta Hamas`ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugayları`nı “terör örgütü” ilan etmişti. Bir diğer önemli gelişme de, terörist İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırısında savaş suçu işlendiği yönündeki iddiaları araştırmak üzere görevlendirilen BM İnsan Hakları Araştırma Komisyonu Başkanı William Schabas`ın istifası oldu.

İSRAİL TEHDİT ETTİ   SCHABAS İSTİFA ETTİ
israil`in Gazze`ye yönelik insanlık dışı saldırılarının savaş suçu olduğunu araştıran Kanadalı akademisyen William Schabas istifa etti. William Schabas, geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü`ne ‘danışmanlık hizmeti vermişti. İsrail, BM yetkilisini, FKÖ`ye danışmanlığı dolayısıyla tarafsız olmamakla suçluyordu. Tabi bu suçlama üstü kapalı bir tehditti. Kanadalı akademisyen Schabas, hazırladıkları raporu mevcut deliller ışığında önümüzdeki Mart ayında BM`ye sunacaktı. Ancak Siyonist israil`in tehdidi sonrası istifa etmek zorunda kaldı. İstifasının “İsrail`in zaferi” olup olmadığı sorusu üzerine Schabas, “Rapor yayınlandığında İsrail başarılı mı oldu, başarısız mı oldu görecek. İstifanın zafer olarak görülmesi çocukça” dedi. İsrailli liderlerin kendisine yönelik eleştirilerinden rahatsız olmadığını ifade eden Schabas, “Saygı duyduğun kişiler seni eleştirirse rahatsız olursun. Fakat ben İsrailli liderlere hiç saygı duymuyorum” şeklinde konuştu.
Bu olay gerek israil tarafından gerek de BM`nin geçmişten bu yana kirli sicili dolayısıyla pek de şaşırtıcı gelmedi. BM, konu İslam ülkeleri olunca şahin kesilirken, en vahşi katliamlarında bile israile cılız kalan tepkisi karşısında BM`den israil`in tehdit ettiği bir çalışanını savunmasını ve İsraile karşı dik durmasını beklemek saflık olacaktır.

Terörist İsrail, 7 Temmuz 2014`te Gazze`ye başlattığı ve 51 gün süren son saldırılarında 2 bin 150`den fazla Filistinli şehid olmuş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Ve yaklaşık 92 bin bina zarar görmüş ya da yıkılmıştı. Son saldırılar sırasında evleri yıkılan yaklaşık 15 bin kişi hala boş okullarda yaşamlarını sürdürüyor.

GAZZE`DE YAŞAMAK ÇOK ZOR
Diğer yandan Gazze`de hayat şartları dayanılmaz bir boyutta. Gıda ve ilaç sorunu, su, elektrik sıkıntısı ve tıbbı cihaz eksikliği nedeniyle hastanelerde yatan ya da evlerinde tıbbi cihazlara bağlı yatalak hastalar, her elektrik kesintisiyle ölüp ölüp diriliyorlar. Kimi de dayanamayıp hayata gözlerini yumuyor. Hamas hükümetinin kendini feshederek kurulan Filistin Birlik Hükümeti ise hiçbir icraatta bulunmuyor. Gazze`deki 40 bin civarında memur birlik hükümetinin kuruluşundan bu yana maaşlarını alabilmiş değil. Gazze`ye ödenek de ayırmayan birlik hükümeti, iki milyona yaklaşan nüfusuyla harabe şehirde yaşayan Gazzelilerin hiçbir derdine deva olmuyor. İslam dünyası da tüm bu yaşananlara kör, sağır ve dilsiz oluyor.

TERÖRİST SİSİ, KASSAM`I “TERÖR ÖRGÜTÜ” İLAN ETTİ
Bir diğer gelişme de, Mısır cunta yönetiminin Kassam`ı “terör örgütü” ilan etmesi oldu. Cunta yönetimi, Kassam`ı suçlamaya gerekçe olarak Sina bölgesinde ordu birliklerine yönelik saldırıları bahane etse de böylesi bir iddianın inandırıcı hiçbir yanı yok. Çünkü Hamas`ın şu anda Gazze`den başka bir derdi yok. Hamas liderlerinden Dr. Mahmut Zahar, bu saçma iddialara ilişkin yaptığı açıklamada cunta yönetiminin Sina`daki başarısızlığının üzerini örtmeye çalıştığını belirtti. Ayrıca Mısır`ın, israil`in korkulu rüyası haline gelen direniş hareketi Kassam`ı “terör örgütü” ilan etmesi, Sisi`nin israil`in bölge üzerindeki sinsi emellerine hizmet ettiğine de işaret ediyor.

Ülke içi sorunlara çözüm getirmesi gerekirken üzerini kapatan Sisi yönetimi, hemen hemen her gün sokaklarda darbe yönetimini protesto eden halkına kurşun yağdırmaktan geri durmuyor. Ülkenin meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye darbe yaparak zindana attıran ve ülkenin başına geçen Sisi, yakın zaman içerisinde İhvan Hareketi`ni de yasaklayarak “terör örgütü” ilan etmişti. Gazze`nin dünyaya açılan tek çıkış kapısı olan Refah Sınırını Kapısını kapalı tutan, bölgede tüm tünelleri bombalayan Sisi yönetiminin, yetmezmiş gibi Kassam`ı da “terör örgütü” ilan eden kararı, israile hizmetin en direk delilini oluşturuyor.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir