• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
150 hanelik köyde 140 kişi siyer sınavına girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da toplam 7 bin 500 kişinin katıldığı Siyer Sınavına, Çınar ilçesine bağlı 150 hanelik Alabaş (Iğliya) Köyü`nde 140 kişi katıldı.

Alabaş Köyü İmamı Molla Kerbela Şanlı, köy sakinlerinin, zor şartlara rağmen, büyük bir azimle sınava hazırlandıklarını belirterek, “Köyümüzde geçen yıl 10 kişi siyer sınavına katıldı. Bu yıl ise 140`tan fazla kişi katıldı. Hz. Peygamber`in (sav) hayatını okudular ve büyük emek harcayarak sınava hazırlandılar. Bazıları 5, bazıları da 10 defa kitabı okuyup çalıştılar. İçlerinde sınav kitabını 15 defa bitiren var. Tüm bunları köy şartlarında yaptılar.” dedi.

Sınav sonrası duygu ve düşüncelerini aktaran katılımcılar,  azim ve heyecanla sınava çalıştıklarını söylediler.

“Sınav kitabı vesilesiyle Efendimizin hayatını, ilkelerini öğrendik”

Hz. Peygamber`in (sav) hayatını okumayı herkese tavsiye ettiğini belirten Hatice Aslan, “Sınav çok iyi geçti. Azim dolu bir yolun sonu olduğu için çok güzeldi. Kitap okumak azim ve sabır istiyor. Gerçekten sabırla, azimle okuduk. İşin ucunda en güzel ödül olan umre vardı, onun için yarıştık. Hz. Peygamber`in (sav) hayatını okumayı herkese tavsiye ederim. Bu kitap vesilesiyle Efendimizin hayatını, ilkelerini öğrendik.” ifadelerini kullandı.

“Onun hayatını öğrenmeli ve hayatımızda tatbik etmeliyiz”

Bu tür siyer sınavlarının yapılmasının Hz. Peygamber`in hayatını anlama konusunda faydalı olduğunu vurgulayan Mehmet Şerif Aslım, şunları söyledi:

“Sınav soruları ciddi ve bana göre  zordu. Yine de soruları yaptık. Bu sınavların yapılış amacı, insanların, Hz. Peygamber`in hayatını öğrenmelerini ve kendi hayatlarında tatbik etmelerini sağlamaktır. Resulullah bizim için önder ve modeldir. Bu nedenle onun hayatını öğrenmeli, hayatımızda tatbik etmeliyiz. Bu sınava girişimizin amacı da budur.”

“Kitabı 13 defa okudum”

Siyer sınavı hazırlık kitabını 13 defa okuduğunu kaydeden Zeynep Şen ise, “Siyer kitabını 13 defa okudum. Sınav biraz zordu ama çalıştığımız için iyi geçti. Peygamber`imizin hayatını herkes okumalı. Herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.  (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir