• DOLAR 32.494
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2431.985
  • ...
`Cumhurbaşkanın bir siyasi parti lideri gibi oy istemesi doğru değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bitlis 1. Olağan İl Kongresine katılmak üzere kente gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kültür merkezinde düzenlenen kongrede, gündeme dair açıklamalarda bulundu.  Burada partililere hitap eden Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın bir parti lideri gibi davranarak seçim meydanlarında oy istemesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın Cumhurbaşkanı değil de AK Partinin başındaymış gibi miting alanlarında olmasının doğru olmadığını ifade eden Yapıcıoğlu, “O mitinglerde bir siyasi partinin lideriymiş gibi konuşması, bir siyasi partiye destek istemesi, kendisine de o makama da yakışmamaktadır.  Parti ismi anmıyor olabilir fakat 400 milletvekilini işaret ederek, ‘Yeni milletvekilleri anayasayı değiştirilecek” diyerek bahsettiği partinin hangisi olduğunu 7 yaşındaki çocuğa sorarsanız bilir. Öyleyse ben parti ismini zikretmiyorum diyerek bu işin içinden sıyrılması olmayacaktır kimse de yutmayacaktır.” dedi.

“İçlerinde yolsuzluk olduğunu AK Parti yöneticileri biliyor”

Yolsuzlukla suçlanan 4 Bakanla ilgili de konuşan Yapıcıoğlu, “Geçtiğimiz haftalarda mecliste bir oylama yapıldı. Yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla soruşturulan eski bakanlarla ilgili bir oylama yapıldı. bunlar gitsinler mi, gitmesinler mi? 17 Aralık operasyonları yolsuzluk operasyonları değil,  bu operasyonlar hükümete darbe girişimidir, muhtemelen hükümet haklıdır. Sadece yolsuzlukları soruşturmak amacıyla yapılmış safça bir şey değil.  Ama bu sadece bir yüzü. Peki, madalyonun öbür yüzünde ne var? Bu iddialar gerçek dışı mı yani?  Yolsuzluk yapılmamış mı? Kimseyi peşin peşin suçlama peşinde değiliz ama bunu halkta biliyor siz de biliyorsunuz. AK Parti`nin tabanı da biliyor hatta yöneticileri de biliyor. AK Parti kadroları içerisinde çok yoğun yolsuzluklar var. Kimse bunu inkar edemez, biz de o zaman seslendik. O, operasyonlarla, soruşturmalarla yargıdaki bazı adamları kullanarak hükümete bir darbe girişiminde bulunulmuş olabilir ama bu size yapılmış olan ve yapılmakta olan yolsuzluğun üstünü örtme anlamına gelmez.”ifadelerini kullandı.

“Yolsuzluğun üstünü örtseniz altında boğulursunuz”

HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer birinin size darbe yapmasını istemiyorsanız bu yumuşak karnınıza bir çare bulun. Biri akrabalarınızı takip edip deşifre edeceğine siz onu bulun, ‘Bu bizim içimizdeki çürük elmalardır. Bunu tespit ettik bunu ihraç ettik` deyin. O zaman biz de sizi alkışlayalım, tebrik edelim. O yolsuzluğu bu hükümete darbe şalıyla örtmeyin. Örterseniz o şalın altında nefessiz kalır boğulursunuz.”

HÜDA PAR il kongresi yapılan seçimlerin ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir