• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Vanlılar Peygamber sevdası için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da 6 noktada gerçekleştirilen ve 7 den 70`e binlerce kişinin katıldığı Kutlu Doğum Siyer Sınavında (KDSS) katılımcılar, hem Peygamber Efendimiz (SAV)`in hayatını öğrenmek hem de umre ödülünü kazanmak için ter döktü.

Türkiye genelinde 3 kategoride düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavına, Van`dan da katılım yoğun oldu. Sınav sonrasında duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlatan katılımcılar, hem Allah Resulü (SAV)`in hayatını öğrenmek hem de umre ödülünü kazanmak için yarıştıklarını ifade ettiler.

“Bundan sonraki senelerde de sınava katılacağım ”

Sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalılarına teşekkür eden yarışmacılardan Emre Cenerbaş, sınava 3. kategoride katıldığını belirterek, “Sınavım istediğim gibi geçti. Sorular kolaydı, bundan sonraki sene de sınava katılacağım inşallah” dedi.

“Teşvik amaçlı katıldım”

Sınavının iyi geçtiğini ve bu tür etkinliklerin kendilerine Efendimiz (SAV)`in hayatı ve mücadelesini öğrenmek için fırsat oluşturduğunu ifade eden Kayser Işık, “Sınavım iyi geçti. Sorular öğrendiklerimizden farklı değildi. Ama ben heyecanlandığım için biraz zor göründü. Bu etkinliği çok iyi buluyorum ve her sene de katılıyorum. Bu etkinlikleri hazırlayanlardan Allah razı olsun. Sınav, bizlerin en azından peygamber efendimizin çektiği zorlukları yani hayatını öğrenmemize vesile oldu. Sınava katılmamdaki asıl amacım çevremi, ailemi bu tür etkinliklere katılmaları için teşvik etmek. Umreyi kazanıp gitmek isterim.” ifadelerini kullandı.

Katılımcı Emrullah Durman, “Sınav güzeldi, sorular çokta zor değildi. Pek çalışmamıştık ama bilmemiz gereken şeyler sorulmuştu. Tabi zorlandığımız sorular vardı, çalışmadığımız sorular olmuştu. Bu gibi sınavlar bir şeyler öğrenmemize vesile oluyor.” diye konuştu.

Diğer katılımcılar ise sınavla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade ettiler:

Muhammed Furkan Durmazer; “Sınavım iyi geçti. Sorular kolaydı, ama 1-2 soruda zorlandım. Bundan sonraki senelerde katılmayı düşünüyorum.”

Übeydullah Timur; “Sınav güzeldi, beklediğim gibi geçti. Fakat bazı sorular zordu.”

Berat Sina; “Sınavım iyi geçti. Birkaç soru çok zordu, diğerleri kolaydı o hiç sorularda zorlanmadım.”

Muhammed Asım Özalp; “Sınavım birkaç soru dışında iyi geçti. Birkaç tane yorum sorusunda zorlandım onun dışında sınavım gayet iyi geçti. Sınava hazırlık siyer kitabını bir defa gözden geçirdim”

Hanefi Koç; “Sınavım gayet iyi geçti çünkü sorular kolaydı bunun dışında zorlandığım birkaç soru oldu ama genel itibari ile iyi geçti. Allahın izniyle her sene katılmayı düşünüyorum”

Âdem Tamyüce; “Sınav kolaydı ancak birkaç soru biraz zordu. Sınav zorlandığım soru hud süresi ile kardeşlerin sıralama sorusunu yapamadım. Bundan sonra da sınava katılmayı düşünüyor ve bütün kardeşlere de tavsiye ediyorum. Sınava hazırlık siyer kitabına çalıştım ve şuanda da cevaplarımı kontrol ediyorum.”

Mahmut Tan; “Sınav güzeldi kaliteli sorular vardı. Allah bu işte emeği geçenlerden razı olsun. Sınavda zorlandığım birkaç soru vardı ancak genel itibari ile kolaydı. Bundan sonrada sınava katılmayı düşünüyorum”

Muhammed Ali; “Sınav güzeldi. Biryandan eğlendik biryandan kendimizi geliştirdik. Sorular kolaydı ancak bazı zor sorular vardı. Bundan sonrada sınava katılmayı düşünüyorum çünkü bunda bir zarar yok bilakis yararımıza olan bir sınavdı dolayısıyla ne öğrenirsek bizim için kârdı.”

Sınava katılan minik bir kız ise şunları söyledi: “Sınav soruları ne çok zor nede çok kolaydı. Sınava bundan sonrada katılmayı düşünüyorum. Sınavı çok iyi buldum çünkü hem benim için iyi hem de daha çok bilgi öğrenmeme vesile oldu”

Rukiye Kaplan; “Bu tür sınavlara katılmak bir nevi teşviktir bende arkadaşlarımı çevremi katılmaları yönünde teşvik ettim. Önemli olan sınavı kazanmak değil Allah resulünün hayatını güzelce öğrenip öğretmektir. Biz ailece katıldık. Diğer derneklerden diğer kurumlardan katılım olursa çok memnun oluruz”


MerveTimurtaş; “Sınava iyi hazırlandım Allah`tan temennim sınavımın iyi geçmesidir. Bizden geçmişten bu yana Allah Resulünün hayatını öğrenip onun hayatını kendimize örnek almak için gayret gösterdiğimiz için bana kolay geldi.

“Sınava Suriyeliler de katıldı”
Öte yandan sınava Suriyeli mültecilerden katılım olduğu gözlenirken, bunlardan Rakka kentinden gelen Abdurrahman Ahmet birinci kategori de yarıştı.  Sınavının güzel geçtiğini belirten Ahmet, “Sorular kolaydı. Zorlandığım herhangi bir soru olmadı. Bundan sonrada siyer sınavına katılmayı düşünüyorum.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir