• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavına büyük katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Türkiye Geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı, bugün saat 10.00-12.00'da 40 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Umre Ödüllü Siyer Sınavı, Türkiye genelinde 100'ü aşkın merkezde yapıldı.

Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 80 soru, 3. Kategorisi olan çocuklar kategorisinde ise 60 soru soruldu.

Sınav başvurusunu yaptığı merkezden farklı bir yerde sınava giren adaylara gereken kolaylık sağlandı ve bulundukları sınav merkezinde sınava alındılar.

Sınav sorularının cevapları, saat 19.30’da Rehber TV’de

Sınava giren adaylar için soruların cevapları saat 19.30’da Rehber TV’de yayınlanacak olan “Siyer Özel” programında verilecek..

Sınava birinci kategoride Türkiye genelinde dereceye girenlerden ilk 44 kişiye umre ödülü, ikinci kategoriden de ilk 3 kişi, velisi ile birlikte umre ödülü, üçüncü kategoride ise, ilk 10 kişiye tablet ödülü verilecek. Ayrıca İl ve ilçe bazında dereceye girenlere platform tarafaından çeşitli ödüller verilecek.

Sınavın gerçekleştiği bazı merkezler şöyle:

DİYARBAKIR: Diyarbakır’da Kutlu Doğum Siyer Sınavına ilçelerle birlikte toplamda 7 bin 500 kişinin katıldığı belirtildi. Peygamber Sevdalıları Platformu 2015 Dönem Sözcüsü Adnan Akgönül, Türkiye geneli 40 bin, Diyarbakır’da ise ilçelerle birlikte toplamda 7 bin 500 kişinin Kutlu Doğum Siyer Sınavına (KDSS) katıldığını belirtti. İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan Akgönül, “Sınava katılım istediğimizin üstünde bir oldu. Diyarbakır’da 1’inci kategoride 18 yaş üzeri bin 600 kişi, 2’inci kategoride yani 14-17 yaş grubu için 600 kişi, 3’üncü kategoride ise 625 sınava katıldı. Bunlar Diyarbakır merkez rakamlarıdır. Bunun dışında ilçelerle beraber toplam da 7 bin 500 civarında bir katılım oldu. Türkiye genelinde başvuruları hesapladığımızda elimizdeki verilere göre toplamda 40 bin civarında bir başvuru söz konusudur” dedi.

Ergani: Sınava Ergani’den yoğun bir katılım oldu. Yüzlerce vatandaş dereceye girip Umreye hak kazanmak için ter döktü. Sınav Şehid Öğretmen Aynur Sari İlkokulunda yapıldı. Ergani’ye bağlı Yukarı Kuyular (Termil) köyünde de Peygamber Sevdalıları umre için ter döktü. Termil köyünde 57 kişi sınava köy okulunda sınava girdi.

Çermik:  Çermik Anadolu lisesinde gerçekleşen sınava 300 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Sınava katılan Çermikliler, sınavı organize edenlere teşekkür ederek sınavın çok güzel geçtiğini belirtiler.

Bismil: Diyarbakır Bismil ilçesinin Tepe Mahallesinde ilk defa düzenlenen sınava 1. 2 ve 3 kategoriden oluşan gruplar, Tepe Medresede toplam 48 kişi sınava katıldı.

BATMAN: Batman'daki sınav 4 ayrı merkezde yapıldı. Erkekler, Batman Milli Eğitim Vakfı İlk/Ortaokulu ve Batman İlk/Ortaokulunda sınava girerken, bayanlar ise; Batman Hürriyet İlk/Ortaokulu ve Batman Zübeyde Hanım İlk/Ortaokulunda sınava girdiler. Sınava giren 4 binin üzerindeki bayan ve erkek yarışmacı ter döktü.

İSTANBUL: İstanbul’da binlerce kişinin kayıt yaptırarak yarıştığı sınava, 3. kategoriden giren görme engelli Saliha Sevis Tekin de katıldı. Sınava Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Başakşehir Erdem Der’in tahsis ettiği Şair Erdem Beyazıt okulunda giren görme engelli Tekin, ayrı bir sınıfta sınava alındı. Soruları okuyan bir görevlinin yardımıyla cevaplandıran görme engelli Tekin’in heyecanı ve mutluluğu her halinden belli oluyordu.

GAZİANTEP: Gaziantep merkez ve merkez ilçelerinde düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavına yüzlerce kişi katıldı. Sabah saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı okula gelen katılımcıların heyecanları gözden kaçmadı. Kutlu Doğum Siyer Sınavı Gaziantep’te 6 merkezde düzenledi.

Nizip: Siyer sınavı Gaziantep'in Nizip ilçesin de Türkan Ömer Okan lisesinde yapıldı. Sınava katılanlar, "Öncelikle bu tür organizasyonları yapan Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederiz. Yaptığımız program da amacımız Peygamber Efendimizin hayatını tüm herkese okutmaktı ve buna da gücümüz nispetince yapmaya çalıştık. Yapılan bu siyer yarışmamıza katılan tüm kardeşlerimizden ve bu programda emeği geçen tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun." Diyerek duygularını paylaştılar.

ŞANLIURFA: Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen 2015 Umre Ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Şanlıurfa merkez ilçelerinde iki ayrı okulda yoğun bir katılımla yapıldı.  KDSS’ye girecek adaylar sınava saatler kala okulun önünde toplanmaya başladılar. Yoğun katılım nedeniyle okulun önünde kuyruklar oluştu. Sınava katılanların büyük çoğunluğunu çocuk ve bayanlardan oluşması dikkatlerden kaçmadı. Sınava girenlerin heyecanlı oldukları gözlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Göven, KDSS hakkında yaptığı değerlendirmede, sınava katılımın yüksek olduğunu belirtti. Göven, bu sınavı yapmalarındaki amaçlarının Peygamber efendimizin hayatını okutmak, O’nun hayatından dersler çıkartmak olduğunu söyledi. 

Siverek:  Siverek’te siyer sınavına 450 kişi katıldı Siyer sınavı, Siverek’te 450 kişinin katımıyla gerçekleşti. Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Siverek Yusuf Sami Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde saat 10.00’da başlayan sınav saat 12.00’de sona erdi. Sınava katılanların heyecanlı olduğu gözlenirken birçok kişinin sınava ailesi ile birlikte girdiği görüldü. Sınav görevlileri tarafından trafik kazası geçirdiğinden dolayı yürüyemeyen Hüseyin Külye için özel salon hazırlandı.

Ceylanpınar: Ceylanpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleştirilen sınav saat 10.00’da başlatıldı. Görevliler, sınava gireceklere yardımcı olup, onları sınıflara yerleştirdiler. Sınava katılanların büyük çoğunluğu çocuk ve gençlerden oluşması dikkat çekti. Ceylanpınar Peygamber sevdalıları Platform Temsilcisi Ahmet Aydın her sene kutlu doğum siyer sınavını düzenlediklerini belirterek, “Siyer sınavının amacı Hz Peygamberin hayatının daha iyi anlaşılması, daha iyi tanılması ve buna göre Müslümanların yaşam tarzlarını düzenlemesi içindir. Gayemiz, hedefimiz budur.” Dedi

Viranşehir: Genç yaşlı çocuk ve bayanların büyük rağbet gösterdiği Siyer Sınavı Viranşehir Karaca dağ Anadolu Lisesine yapıldı. Sınava bir saat kala katılımcıların okula akın etikleri gözlendi. Sınav saatine yakın okul girişinde kuyruklar oluştu. Yetkililer tarafından Kimlik ve giriş kartları kontrol edilen sınav katılımcıları bay ve bayan ayrı olmak üzere sınıflarda yapıldı.

Yapılan sınav ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları platformu üyesi Cami-Der Dernek Başkanı Mehmet Kaya, “ Her yıl olduğu gibi bu sende KDSS’nı düzenliyoruz. Elhamdüllah sınava olan  katılım ve teveccüh her yıl katlanarak devam etmektedir. Biz toplumumuza baktığımızda Peygamber Efendimizin yeteri kadar tanınmadığını görmekteyiz. Bizler de bu vesile Peygamber Efendimizi tanıtmak ve topluma örnek kılmak için uğraşıyoruz. İnsanlar Peygamber Efendimizi kendilerine örnek edinip onun yaşantısını kendi hayatlarına aktara bilirse bütün sıkıntılar biter. Sınava katılan bacılarımızı, kardeşlerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum. Sınavda emeği geçen kardeşlerimizden de Allah razı olsun” dedi.

BİTLİS: Yoğun katılım bir şekilde Dideban Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Tatvan: Tatvan’daki sınav Tuğ İlköğretim Okulunda 350 kişinin katılımıyla gerçekleşti. Sınava giren katılımcılar Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek sınavın çok güzel geçtiğini belirtiler.

ELAZIĞ: Elazığ’da Mehmet Akif Ersoy Lisesinde gerçekleştirilen Umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı Saat 10.00’da başlayıp 11.40’da sona erdi. 

ADANA: Adana’da üç farklı noktada yapılan sınava bayan katılımcılar ayrı erkek katılımcılar ise ayrı okulda girdi. Sınava giren katılımcıların ise oldukça heyecanlı olduğu gözlendi.Adana İl koordinatörü İsa Emre sınav öncesi yaptığı açıklamada, Platform olarak bu yıl dördüncü defa yaptıkları sınava bin dört yüz kişinin başvuru yaptığını ve kaydı yapılanlardan yüzde doksan civarında bir katılım olduğunu söyledi.

BİNGÖL: Bingöl ve ilçelerinde Kutlu Doğum Siyer yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sınav ile ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl Koordinatörlüğü Sözcüsü Mehmet Tamaç, “Bingöl’de yaptığımız ‘Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Bu rakamın her yıl daha da katlanacağını ümit ediyorum. Bu sınava giren herkes kazanmıştır. Bu sınavın kaybedeni yoktur." dedi.

OSMANİYE:  Osmaniye Merkez Erkek Anadolu İmam Hatip lisesinde başlayan sınav . 3 kategoride gerçekleşti. Sınava  300 kişi katıldı.

AĞRI:  Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan Siyer Sınavı Ağrı’da da gerçekleştirildi. Sınava giren katılımcıları aileleri yalnız bırakmadı. Ağrı’dan sınava ciddi katılım gerçekleşti.  Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Koordinatörlüğü üyesi Sadık Sosan ise sınavın Ağrı’da güzel ve yoğun geçebilmesi için ciddi bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Sınava giren katılımcılar, sınavın kaybedeni olmadığına dikkat çekerek, organizeyi yapan herkese teşekkür ettiler.

TRABZON: Trabzon’da 7’den 70’e yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Trabzon’da bu yıl ikincisi düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı, Ortahisar İlçesi Cudibey Ortaokulu’nda gerçekleştirilen sınav saat 10.00’da başladı.

ANTALYA: Antalya’da yoğun ilgi gören sınavda adaylar umre ödülü için yarıştı. 3 ayrı kategoride aylar öncesinden sınav hazırlıklarına başlayan adaylar sınav yerlerine erken saatlerde gelmeye başladılar. Kutlu Doğum Siyer Sınavı ( KDSS ) için aylar öncesinde çalışmalar yaptıklarını belirten Peygamber Sevdalıları platformu Antalya Temsilcisi Osman Yıldırım beklentilerinin karşıladıklarını belirtti. Yıldırım ‘’ Antalya genelinde aylar öncesinde gerek okullarda gerek çevremizde olsun ulaşabildiğimiz herkese formlarımızı, broşürlerimizi dağıttık. Adaylar kitaplarını aldıktan sonra çalışmaya başladılar ve sınava girdiler ‘’ dedi. Konuşmasının devamında herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadıklarını belirten Yıldırım amaçlarının Peygamber Sevdasını tüm Türkiye ve yeryüzüne yaymak olduğunu belirtti. Sınav katılımcıları memnuniyetlerini dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

SİİRT: Peygamber Sevdalıları Platformu’nun geleneksel olarak her yıl düzenlediği Türkiye geneli Kutlu Doğum Siyer Sınavı Siirt ve Eruh, Pervari  ile Kurtalan  ilçelerinde de heyecanla gerçekleştirildi.

MUŞ: Siyer sınavına Muş'ta da büyük bir coşkuyla katılım oldu. Sınava katılan katılımcılar, " Rasullullah'ın halka öğretmenin bir amaç olduğunu görüyoruz. İyi ki böyle sınavlar organize ediliyor ki, bilmediğimiz birçok şeyi bu organizasyonlar sayesinde öğreniyoruz.  Gerçekten Peygamber Efendimizin hayatını bir kez daha öğretecek tarzda sorular vardı. Hazırlayanlar teşekkür ediyoruz.  Gerçekten güzel bir sınavdı. Daha önce okuduğumuz siyer kitaplarına kıyasla konuları daha değişik almıştı ve daha öğreticiydi." şeklinde duygularını dile getirdiler.  

MALATYA: Barbaros ilköğretim okulunda düzenlenen sınav, üç kategoride düzenledi. Sınava katılan adaylar, memnuniyetlerini dile getirerek,  bu tür sınavların Peygamberimiz (SAV)’i tanımaya vesile olduğunu belirtiler.

BURSA: Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın Bursa ayağı 6 merkezde gerçekleşti. Gürsu, Osmangazi ve Gemlik ilçeleri ile birlikte Platformun Bursa Koordinatörlüğüne bağlı Yalova Bilecik ve Kütahya merkezlerinde gerçekleşen sınava yaklaşık bin aday katıldı. Bursa’da günlerdir şiddetli esen lodosa rağmen halkın sınava olan yoğun ilgisi dikkat çekti

KAYSERİ: Kayseri’den yüzlerce kişinin katıldığı sınava Peygamberi Sevda için çevre illerden de bazı vatandaşların sınav için Kayseri’ye geldiği gözlemlendi. Duygu ve düşüncelerini dile getiren Kayserililer sınav organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

MERSİN: Mersin merkezde düzenlenen sınav Akdeniz İmam Hatip Orta Okulu’nda gerçekleştirildi. Sınava girecek olanlar erken saatlerde okulun bahçesinde toplanmaya başladı. Sınav tertip komitesi tarafından saat 9.30'da içeri alınan kişiler sınıflarda yerlerini aldı. Şahıslara verilen kodlama kâğıtlarının ardından sınav saat 10.00'da başladı. Merkezde düzenlenen sınava bayanlardan birinci ve ikinci kategoride 120 kişi, erkeklerde ise birinci, ikinci ve üçüncü kategori de toplamda 240 kişi yarıştı. Toplam 100 dakika süren sınav 11.40’ta sona erdi.

Tarsus: Tarsus'ta sınava 170 kişinin girdiğini açıklayan Platform yetkilileri, sınava birinci kategoride Türkiye genelinde dereceye girenlerden ilk 44 kişiye umre ödülü, ikinci kategoriden de ilk 3 kişi, velisi ile birlikte umre ödülü, üçüncü kategoride ise, ilk 10 kişiye tablet ödülü verileceğini belirtirlerken, İl ve ilçe bazında dereceye girenlere çeşitli ödüller verileceğini belirttiler.

ŞIRNAK: Şırnak İsmet Paşa İlköğretim okulunda yapılan sınava 7’den 70’e katılımın olduğu gözlenirken, sınava giren öğrenciler sınavın çok güzel geçtiğini ifade ettiler. Sınav hakkında bilgi veren Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, Sınav tarihinin yarıyıl tatiline denk gelmesinin sınava katılımını etkilediğini söyledi.Sınava yaklaşık 70 öğrencinin kendi memleketinde tatilde olduğu için sınava giremediğini ifade eden Tatar,"Peygamber Efendimize(s.a.v) kötü bir şekilde karikatürüze edilmesi, kötü tanıtılması  hasebiyle böyle sınavların hazırlanıp yapılması çok faydalı olmuştur.Allah’a çok şükürler olsun sınavımız güzel başlayıp güzel bitti.’’ dedi.

Cizre: 3 ayrı noktada yapılan siyer sınavı Saat 10, da başladı. Daha sınava yaklaşık yarım saatten fazla bir sürenin kalmasına yarışmacıların okul bahçesinde olmaları sınava ne kadar sabırsızlıkla beklediklerinin bir göstergesiydi. Sınava girenler, sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuan teşekkürlerini illeti.

İdil:  Sınava ilçe merkez ve köylerinden katılım olurken, katılanların geçen yıla nazaran ikiye katlandığı görüldü. Sınav ilçe merkezinde tahsis edilen okullarda yapıldı.  

Kızıltepe: Kızıltepe’de umre ödüllü kutlu doğum siyer sınavına katılmak için toplam 690 kişi başvuruda bulundu.  Bayan katılımcılar Kızıltepe İbrahim Özmen İmam Hatip Ortaokulunda erkek katılımcılar ise 23 Nisan İlkokuluna gelerek 477 yetişkin ile 213 çocuk adaylar okul girişinde asılan çizelgeye göre salonlara alındı. 

Sınava katılan bölgenin tanınmış alimlerin Molla Salih Akay, HZ. Muhammed'i sevmek ve onun gibi yaşamak için ilk önce onu tanımamız gerektiğini söyledi. Akay, “ Bize bu gibi değerli sınavları hazırlayan bunda emeği geçenlere Allah razı olsun. Bu sınavın en büyük amacı peygamberimiz (s.a.v)’i tanımak onu sevmek onun gibi yaşamaktır. İlk önce onu sevmek onun gibi yaşamak için ilk önce onu bilmek ve tanımaktır. Bu da siyer kitaplarını daha çok okumak bu vesileyle yani siyer sınavı derken peygamberimiz (s.a.v) Allah’u Teâlâ onun hakkında biz seni alemlere ancak rahmet olarak gönderdik hiç şüphesiz sen büyük bir ahlak üzeresin yüce Allahın hakkında söylediği büyük peygamber H.z Muhammed s.a.v.dir. Bunu gibi hayırlı sınavların çoğaltılması daha iyidir. Sınava katılan tüm katılımcılara da başarılar diliyorum.” Temennisinde bulundu

Sınav kitabını okuyup sınava girmesinin kendi adına bir  umre yapmış gibi olduğunu belirten  Eğitimci Ahmet Memiş, ise “Sorular çok güzel geçti. Bu organizasyonu yapan arkadaşlardan Allah razı olsun. Allah emeklerini boşa çıkarmasın. Peygamberimiz son derece açıklayıcı ve tanıtıcı özellikleri vardı soruların. Genelde bilgiye dayalı sorulardı. Çok iyi yapabilmek için kitabı çok iyi okumak gerekiyordu.3’e yakın defa okuduğumu söyleyebilirim. İyi de geçti. İnşallah umuyoruz. Soruların hepsine yanıt vermeye çalıştım. Ancak kaç tanesinin doğru olabileceğini bilmiyorum.95 ten yukarı düşünüyorum. Allah bizi yanıltmasın. Tekrar emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah sınava girenleri de Muvaffak etsin. Umreyle kavuştursun. Gerçi ben şunu da diyorum. O kitabı okumak umre için emek vermek bir umreye gitmek kadar önemlidir diye düşünüyorum. Ben kendi adıma umre yapmış gibi oldum. Teşekkür ediyorum.” Dedi.

Nusaybin:  Sınav Halk Eğitim Merkezinde yapıldı. Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Düşünce-Der tarafından organize edilen sınava katılımın 200 civarın da olduğunu açıklayan dernek başkanı Metin Kardaş, sınav sonuçlarının ileriki tarihlerde açıklanacağını söyledi. 

Kahta: Siyer Sınavı Adıyaman'ın Kahta ilçesinde de düzenlendi. Kubilay İlk Öğretim Okulunda düzenlenen sınava toplam 151 kişi katıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir