• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
"Siyer sınav soruları öğretmeye yönelikti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın (KDSS) Bursa ayağı 6 merkezde gerçekleşti. Gürsu, Osmangazi ve Gemlik ilçeleri ile birlikte Platformun Bursa Koordinatörlüğüne bağlı Yalova Bilecik ve Kütahya merkezlerinde gerçekleşen sınava yaklaşık bin aday katıldı. Bursa’da günlerdir şiddetli esen lodosa rağmen halkın sınava olan yoğun ilgisi dikkat çekti.

Sınava giren adayların birçoğu soruların kolay olduğunu belirtti. Sınavın öğretici nitelikte olduğunu ifade eden adaylardan Hakan Tenşi, bu tür faaliyetlerin halkın maneviyat duygularını artırdığını söyledi.

Sınav sorularının çok güzel hazırlanmış olduğunu dile getiren Habip Aydın isimli aday ise soruların çok kaliteli hazırlandığını ancak sürenin çok uzun olduğunu her soruya bir dakika verilmesi gerektiğini belirtti.

Adaylardan Mustafa Semizer, duygularını şöyle ifade etti: “Sınav iyiydi, sorular biraz zordu ama çok güzel hazırlanmıştı. Bunun için Peygamber Sevdalılarına çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun ki böyle şeyler ile Peygamber efendimizi ve onun hayatını anlamamıza vesile oluyorlar”

Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü adına açıklama yapan Eğitimci Adnan Alınç, “Platformumuzun Bursa Koordinatörlüğü olarak 6 merkezde sınav yaptık. Bursa merkezde 3 Kütahya’da Yalova ve Gemlik olmak üzere toplamda 6 merkezde sınav yaptık.” dedi.

Sınav için bine yakın kayıt aldıklarını söyleyen Alınç, “Lodos vardı, bunun ciddi sıkıntı olacağını düşünüyorduk ama hamdolsun öyle ciddi bir sıkıntı olmadı. Güzel bir ortamda sınavımızı yaptık gördüğünüz gibi. Bildiğiniz gibi bu sınavın kaybedeni yoktur diyoruz ve adayların da bu pencereden olaya baktıklarını biliyoruz.  Rabbimiz, Hz. Peygamber’i (sav) en iyi şekilde örnek almayı hepimize nasip etsin.” şeklinde konuştu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir