• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
Diyarbakırlıların siyer sınavı heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğum vesilesiyle düzenlediği umre ödüllü siyer sınavına Diyarbakır`dan giren adaylar ile sınavda gözetmenlik yapan sınav görevlileri, siyer sınavına giren herkesin kazançlı çıktığını ve bu sınavda herhangi bir kaybedenin olmadığını belirttiler.

Peygamber Sevdalıları Platformunun Türkiye genelinde 3 kategoride düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavına, Diyarbakır`dan da katılım yoğun oldu. Sınav gözetmenleri ile yarışmacılar, sınav sonrası duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansına (İLKHA) anlattılar.

“İnsanlar Peygamber Efendimize teveccüh gösteriyor”

Diyarbakır`da 3`üncü kategorideki sınava başvuru sayısının 500-600 civarında olduğunu belirten sınav gözetmenliği görevinde bulunan Medeni Taş, “Sınav, tatile denk geldiği için bir endişe taşıyorduk. Katılımın az olacağını düşünüyorduk. Ama Allah`a şükürler olsun ki yüksek bir başvuru oldu. Öğrenci kardeşlerimiz bu manada ciddi bir bilinçlenme içerisindeler. Geçen yıla oranla başvuru sayısı 2 katına çıktı. Bu da halkımızın Peygamber Efendimize olan teveccühünün en bariz örneğidir.” dedi.

“Bu sınavın kaybedeni yoktur”

Siyer sınavını düzenleyen başta Peygamber Sevdalıları Platformu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade eden 2`inci kategori ‘de sınav gözetmenliği görevinde bulunan Muharrem Göçtürk, “Bölgede ve ülkede öyle insanlar yetişiyor ki, Peygamberimizin hayatını bilmiyorlar. Ama bu sınav vesilesiyle Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyorlar. Bu sınav insanları ona teşvik ediyor. Umre ödülü de gönüllerini hoş etmektir ama bir bahanedir. Bu sınav da amaç Peygamberin hayatını öğrenmektir. Umre `ye gitmeyenler de sınavı kaybettiklerini düşünmesinler. Bu sınavın kaybedeni yoktur. Peygamber Efendimizin hayatını öğrenerek en büyük kazanç sağlanıyor. Bu sınavın tüm Türkiye genelinde yaygınlaşmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“Bu sınav Peygamberimizi tanımamıza vesile oluyor”

Birinci kategoride sınava giren Selim Oral, siyer sınavının gayet yararlı ve güzel bir uygulama olduğunu belirterek, “Sınav vesilesiyle hem dünya meşgalesinden kurtulup bir anlık da olsa Peygamberimizin hayatını öğreniyoruz. Hem de burada kendi bilgilerimizi güncelleştiriyoruz. Bunun sonucunda da gayet güzel bir ödül olan umre ödülünü kazanma şansımız doğuyor. Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum. Bu sınav hem Peygamberimizi insanlara tanıtıyor. Hem de insanların siyer hakkındaki görüşlerini geliştiriyor. Peygamberimizi daha güzel tanımamıza vesile oluyor. Peygamberimizin hayatından örnekler alıp kendi hayatımıza uygulamamıza vesile oluyor.” şeklinde konuştu.

Üçüncü kategoride sınava giren Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Sadık Böğüç, “Allah bu sınavı yapanlardan ve girenlerden razı olsun. Bu tür sınavların devamını diliyoruz. Sorular da gerçekten çok güzeldi ve bütün sorularda ders verici nitelikteydi.” diye konuştu.

“Peygamberimizin hayatını öğrendik”

Sınavın çok kolay olduğunu söyleyen ve küçükler kategorisinde sınava giren Mekiye Yeşil, “Sınav zor değildi. Okuyanlar için sorular kolaydı. Her halde ilk 10`a gireceğimi düşünüyorum. Eğer sınava girenler kitabı okumuşlarsa mutlaka kazanırlar.” dedi.

Sınavının güzel bir şekilde geçtiğini belirten 3`üncü kategoride sınava giren Ammar Çelik, “Sınav kitabını okuyanlar hepsini doğru yapabilir. Okumayanlar ise yapamazlar. Kitabı okuyarak peygamberimizin hayatını örgendik.” şeklinde konuştu.

Sınavda hiç zorlanmadığını ifade eden Mehmet Sait Alp, “Sınav sorularının soruları hepsi de güzeldi. Çünkü peygamber efendimizin hayatı ile ilgiliydi. Peygamberimizin yaptığı savaşlarla ilgili sorular çıktı. Çok beğendim bence herkes sınava girmelidir. Kitap hem akıcı hem de kendimizi kitabın içinde hissediyorduk. Ama girmeyenler için bir şey diyemeyiz. Burada peygamber efendimizin girdiği savaşları savaşlarda kaç şehit verdiği ve daha peygamber ile ilgili birçok bilgi öğrendik.” Dedi.

“Herkesin sınava girmesini tavsiye ediyorum”

Sınavın çok güzel geçtiğini ve Peygamberimize yönelik birçok şey öğrendiğini aktaran Gül Nida Dağılma, “Bizim için peygamberimizin hayatını örgendik. Birçoğumuz peygamberin hayatını bilmiyor iken kitaptan açık bir şekilde öğreniyoruz. Herkesin bu sınava girmesini tavsiye ediyorum. Sorular çok kolaydı.” diye belirtti.

Diğer bir yarışmacı Sümeyye Ceylan ise , “İlk defa sınava girdim, çok heyecanlıyım. Eğer sınavı geçemezsem tekrar gireceğim. İkinci defa iyi yapacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Sınavın çok iyi geçtiğini söyleyen Firdevs Kürküt, “Herkesin bu sınava girmesi iyi olur. Sınav sayesinde bilgili olurlar. Kitap okuyarak peygamberimizin hayatını, onun ailesini ve girdiği savaşları örgendik” şeklinde konuştu.

Sınava giren herkesin kazandığını ve kimsenin kaybetmediğini vurgulayan Zeynep Çetin de, “Çünkü bu sınav sayesinde peygamberimizin hayatını öğrendiler, onu bilmek çok önemlidir. Sınav çok kolaydır, okuyan kazanmıştır, okuyarak O`nun hayatını öğrenmiş olduk” dedi.

Bu tür sınavlara girmeyi çok sevdiğini aktaran Veysi Özçelik, “İlk yapıldığında beri bu sınava giriyorum. Herkesin bu siyer sınavına girmesini tavsiye ederim. Sınava girip kazanmasalar da Allah ve peygamberin sevgisini kazanmış olurlar.” diye konuştu.

(Emrah Deniz/Ali Fidancı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir