• DOLAR 32.512
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2422.666
  • ...
Umre ödüllü siyer sınavı 106 merkezde gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformunun Kutlu Doğum etkinlikleri öncesi düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) Türkiye genelinde 106 merkezde 40 bin kişinin katılımıyla 10.00-12.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

50 kişinin umre ile ödüllendirileceği sınav 18 yaş ve üstü, 14-17 yaş arası ile 10-13 yaş arası  olmak üzere üç kategoride yapıldı. Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 80 soru, 3. kategorisinde ise 60 soru soruldu. Sınav sorularının platform yetkilileri tarafından bugün 19.30`da Rehber TV`de canlı olarak cevaplandırılacağı belirtildi. 

Batman'daki sınav 4 ayrı merkezde yapıldı. Erkekler, Batman Milli Eğitim Vakfı İlk/Ortaokulu ve Batman İlk/Ortaokulunda sınava girerken, bayanlar ise; Batman Hürriyet İlk/Ortaokulu ve Batman Zübeyde Hanım İlk/Ortaokulunda sınava girdiler. Sınava giren 4 binin üzerindeki bayan ve erkek yarışmacı ter döktü.

Sınav ile ilgili olarak açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Fevzi Aydın, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak her sene düzenlemiş olduğumuz Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nın bu sene 4`üncüsünü düzenledik. 106 merkezde 40 binin üzerinde kişinin katılımıyla sınav gerçekleşti. Bu sınava katılımlar her sene giderek artmaktadır. Peygamber Sevdalıları Platformu olarak bu sınavı düzenlememizin amacı, bütün toplumun kesimine peygamber sevgisini aşılamaktır. Toplumun içindeki huzursuzluğun ana kaynağı, toplumun peygamberinden uzaklaşmasıdır. Eğer gerçekten toplum huzura kavuşmak istiyorsa peygamberimizin hayatını kendimizin hayatına koymalıyız. Bugün gençliğimizin geldiği nokta hepimizin malumudur. Gençlerimiz tamamen uyuşturucunun ve çetelerin kontrolündedir. Bunun sebebi, peygamberimizin hayatını ve İslam`ı bilmemelerinden kaynaklanıyor. Sınavı düzenlememizdeki gaye ise, tüm herkese peygamber sevgisini aşılamaktır.” dedi.

Ayrıca sınava katılan Hür Dava Partisi Batman İl Başkanı M.Emin Doğru ise şunları söyledi: “Bu sınavda emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böyle güzel bir çalışmayı toplum içerisine koymalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Peygamberimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Peygamberimiz bir nur topu gibi yaşadığı toplumu ihya ettiği gibi tarihin diğer dönemlerinde de gerçekten peygamberi kendine rehber ve örnek alan bütün toplumları ihya etmiş ve huzura kavuşturmuştur. İslam düşmanlarının toplumu ifsat ettiği böyle bir dönemde peygamberi topluma tanıtmanın önemi büyüktür.”

Sınava katılan katılımcılar da duygularını dile getirerek, böyle sınavların her zaman yapılması gerektiğini vurgulayarak sınavı düzenleyenlere teşekkürlerini iletti.

Sınav ödüllerinin ise şöyle olduğu belirtildi:
Türkiye genelinde ödüller: 1`nci kategoride ilk 44 kişiye, 2`nci kategoride ise ilk 3 kişiye (velileriyle birlikte 6 kişi) olmak üzere toplam 50 kişiye umre ödülü verilecek. 3`ncü kategoride ise ilk 10 kişi tabletle ödüllendirilecek. Ayrıca il ve ilçe bazında dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

(M.Fatih Akgül/M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir