• DOLAR 32.524
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2421.756
  • ...
Elektrik sorunu için toplanan imzalar  Ankara'ya iletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin ve bölgede yaşanan elektrik sorunun çözümü için yerel yöneticilerden topladığı imzaları TBMM’de temsil edilen dört partinin yetkililerine teslim ettiğini bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan MTDF Başkanı Öter, Yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların ortaya koyduğu kitlesel tepkiler her geçen gün artarak devam etmesinden federasyon olarak endişe duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Bileşenlerimizle yaptığımız durum değerlendirmesi sonucu çözüm için Ankara’daki halkın temsilcileri olan tüm partilerin milletvekillerini göreve çağırmak amacıyla Meslek odaları, Muhtarlar ve sivil toplum temsilcilerin 10 sayfalık 149 adet imza topladık. Biz Ankara’ya giderek AK Parti genel merkezine Milletvekilleri Muammer Güler, Gönül Bekin Şahkulubey’e Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Milliyetçi Hareket partisi Grup başkan vekili Oktay Öztürk ve İstanbul milletvekili Celal Adan ile Halkın Demokrasi Partisi Milletvekili Erol Dora’ya teslim ettik. Sorunu mecliste gündeme getirip mutlaka çözüm bulunmasını talep ettik. Umarım bu talebimiz dikkate alınır ve elektrik sorununa bir çözüm bulunur bizler sivil toplum örgütleri olarak demokratik haklarımızı her zaman savunacağız. Halkımızın haklı taleplerini gerekli yerlere ulaşması için her türlü girişimde bulunacağız ve halkımızla beraber elektrik sorunu çözülünceye kadar her türlü çabayı göstereceğiz.“ dedi.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir