• DOLAR 32.406
  • EURO 35.247
  • ALTIN 2324.282
  • ...
Davet ve Kardeşlik Vakfı`ndan `Hadis Kampı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep`te Davet ve Kardeşlik Vakfı tarafından erkek öğrencilere yönelik 4 günlük hadis eğitim programı düzenlendi. Selahaddin Eyyubi Cami`de düzenlenen 4 günlük kampa Türkiye`nin çeşitli illerinden 85 öğrenci katıldı.

Davet ve Kardeşlik Vakfı Hadis Kampı Komisyonu tarafından 2008`den bu yana periyodik olarak yılda iki defa olmak üzere düzenlenen hadis okuma kamplarında, Kütüb-i Sitte, Darim-i, Muvatta, İmam Ahmet bin Hanbel`in Kitab-ı Zühd-ü, Beyhaki`nin Adabı, Müsned-i Şihab, İbn Hibban`ın sahihi, Camiu`s-Sağir  ve çeşitli derleme hadis kitapları okunduğu belirtilirken, en son 14`üncüsü düzenlenen 2015 kış kampında, İmam Suyuti`nin Camiu`s-Sağir adlı eserinin 2. Cildi okundu.

2008`den bu yana periyodik olarak yılda iki defa olmak üzere düzenlenen Hadis okuma kamplarının 7 yıldır devam ettiği ve her yıl yaz-kış olmak üzere iki defa gerçekleştiği belirtildi.

Davet ve Kardeşlik Vakfı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Efendimizin (sav) talim ve terbiyesinden geçip, O`nun şerefli sözlerini başkalarına da ulaştırmayı gaye edinen bu kardeşlerimiz, son zamanlarda Efendimize yapılan saygısızlığa da en anlamlı tepkiyi vermiş oluyorlar.” denildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir