• DOLAR 32.596
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2510.073
  • ...
Şefkat Eli`nden İslam kardeşliği konulu seminer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şefkat Eli Derneği Gençlik Kolları tarafından dernek binasında İslam kardeşliği konulu seminer düzenledi. Süleyman Yarar`ın konuşmacı olarak katıldığı programa, dernek üye ve gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

Dernek gönüllüsü Abdurrezzak Çelik`in sunumunu yaptığı seminer, İdris Memiş`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Şefkat Eli Derneği sanatçılarının seslendirdikleri ezgi ve ilahiler ile devam etti. Daha sonra Süleyman Yarar Hocan, İslam kardeşliği konusunda seminer verdi.

Kafirler tüm İslam alemini terörist ilan ediyor

Müslümanların sorunlarından birinin vahdet ve kardeşlik bilincinin azalması olduğunun altını çizen yarar, “Bunun için Müslümanlar zülüm, eziyet ve felaket içindedirler. Hangi İslam topraklarına baktığımızda bugün kan ve reva içerisindedir. Katliamlar, evleri başlarına yıkma ve yakma kâfirler tarafından tamamıyla Müslümanlara pay edilmiş durumdadır. Müslümanlardan başka hiç kimse sahipsiz değildir. Paris`te 12 kişinin öldürülmesiyle kafir devletlerin tamamı kol kola bir vaziyette ‘nasıl 12 insanımız öldürülmüş` deyip tüm İslam alemini terörist ilan ediyorlar. 12 milyon Müslüman katlediliyor niye kimse buna sesini çıkarmıyor.” dedi.

Kavmiyetçilik, ırkçılık hastalıkları ümmeti paramparça etmiş

Son olarak Yarar, “Küfrün halinden bir ders ve ibret çıkarmamız lazımdır. Biz Müslümanlar arasında vahdet ve kardeşlik olursa küfür ve delalet ehli bu şekilde Müslümanların üzerine taarruz getiremez. Ama bugün Müslümanlar vahdeti, kardeşliği bıraktıkları için sahipsizdirler. Ümmetin arasına giren kavmiyetçilik, ırkçılık ve bunlara benzer hastalıklar bugün her birimizi paramparça etmiş bir haldedir.” şeklinde ifade etti.

Hadis-i şerif ve ayetler ışığında birçok örnek veren Süleyman Yarar`ın sohbeti ilgi ile dinlendi.

Şefkat Eli Derneği sanatçılarının seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle devam eden program, yapılan ikramla sona erdi.  (M.Sait Çelik - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir