• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2526.634
  • ...
Siyonist İşgal Rejiminin Elindeki Esir Melak, Dünyanın En Küçük Esiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist yargıç kararı okuyunca Filistinli kızın gözyaşları yanaklarından akmaya, etrafını saran silahlı Siyonist çetelerin gölgesinde vücudu titremeye başladı. Daha önce barbarlıklarını, alçaklıklarını ve şiddet içerikli tutumlarını bildiği bu haydutlar onu zindana geri götürecekti. Filistinli esir çocuğun anne ve babası ise uzaktan çocuklarını seyrediyor, onu kucaklayamamanın sancısıyla gözyaşlarını siliyorlardı.

İki ay tutukluk ve esaret hayatıyla altı bin Şikel para cezası. Bu, Batı Yaka`nın Ramallah şehrinin Hizma köyünden olan en küçük Filistinli esir Melak Ali El-Hatib`e (14) verilen ceza. Siyonist mahkeme Filistinli küçük kızı, işgal askerlerine taş atmak ve yol kesmek, trafik akışını engellemek ve yanında bıçak bulundurmakla suçluyordu.

İşgal güçleri Filistin kız çocuk Melak`i 31 Aralık`ta Ramallah yakınlarındaki Beytin köyündeki okulundan dönerken tutuklamıştı. İşgal güçleri bu hukuksuz uygulamalarıyla yeni bir ilke daha imza attılar. Çünkü Melak işgal rejimi zindanlarına atılan en küçük esir oldu. Ahrar Esirler Merkezi`nin açıklamasına göre Melak sadece Filistin`deki değil, dünyadaki en küçük esirdir.

Filistin esir çocuk Melak'ın babası ciğerparesine karşı işlenen hukuksuzluk karşısında yaşadığı acıdan boğulurcasına “işgal rejimi, kızımı çocukluğunu, zayıf bedenini ve küçüklüğünü hiçe sayarak ellerine ve ayaklarına kelepçe vurarak mahkeme salonuna getirdi” dedi.

Genişliğine rağmen dünya artık kendisine dar gelen baba devamla şunları söyledi:

“Yargıç kararı okuyunca, Melak'ın ağladığını, göz yaşlarını sildiğini ve soğuklar nedeniyle tir tir titrediğini gördüm. Göğsümde ateşlerin yandığını hissettim.”

Bir müddet sustuktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu işgalci konusunda, Hasbunallah ve ni`m`el-vekil (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir) diyoruz. Ancak dünya nerede? İnsan hakları kurumları ve çocuk savunucuları nerede? Çocuğum içerde korku, soğuk ve insanlık dışı uygulamalar nedeniyle her gün ölüyor. Kimsenin umurunda değil.”

Filistinli esir Melak`ın annesi ise şunları paylaştı:

“Mahkemede aramızda çok az mesafe olduğu halde kucaklamama mani oldukları kızımla birlikte ağladım. Yanımızda olduğu halde ne dokunabildik, ne kucaklayabildik ne de öpebildik. Ona sıcaklığı hissettirmek için bir dakika bile olsa kucaklamak istiyordum. İşgalcinin gözünde o bir suçludur. Onlar çocukları bilmezler.”

“Daha 14 yaşında olan bir çocuğa nasıl bu tür suçlamalarda bulunabiliyorlar. Bu suçlamalar batıldır. Bu tür suçlamalar işgalcilerde her zaman hazır olan şeylerdir.”

Kızının üzerinde kışlık kıyafetleri olmadığını söyleyen babası devamla “Melak'ın mahkemede soğuktan yüzü solmuş, elleri titriyordu. Bu soğukta üzerinde kışlık elbiseler yoktu. Heşaron`da kadın esirler de Melak'ın yaşadığı sıkıntıları yaşıyor” dedi.

Sözlerini şöyle sürdürdü: “Mahkemeden sonra işgal askerleri sadece iki dakika kendisiyle görüşmemize izin verdiler. Kendisine neden bu şekilde olduğunu, solduğunu sorunca, hasta olduğunu, içerdeki bayan esirlerin kendisiyle ilgilendiklerini, kendisine elbise ve diğer ihtiyaçları temin ettiklerini söyledi.”

Dört erkek ve dört de kız kardeşi olan Melak'ın ailenin en küçük çocuğu olduğunu belirten annesi devamla şunları ifade etti: “Olup biten karşısında şok geçirdik. Hayatımız alt üst oldu. Yemek için sofraya oturduğumuzda Melak'ın içerde sıkıntılı günler geçirdiğini hatırlıyor ve bir şey yemeden kalkıyoruz.”

Esirleri Araştırma ve İnsan Hakları Merkezi Müdürü Fuad El-Hafeş, kız çocuk Melak El-Hatib`in sadece Filistin`in değil, dünyanın en küçük esiri olduğunu söyledi.

El-Hafeş yaptığı açıklamada, işgal rejiminin şu anda 280 Filistinli çocuğu içerde tuttuğunu, bunların zindanlarda çok sıkıntılı günler geçirdiklerini ifade etti.

Melak El-Hatib`in serbest bırakılması için girişim ve kampanyaların başlatılmasını isteyen El-Hafeş, dünyanın, insan hakları kuruluşlarının ve çocuk hakları savunucularının işgal rejiminin Filistinli çocuklara yönelik hukuksuzluklarına karşı suskunluğunu da kınadıklarını söyledi.

Filistin Haber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir