• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Batman Siyer sınavına hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman dönem sözcüsü Molla Beşir Şimşek, yarın Türkiye genelinde gerçekleştirilecek umre ödüllü Kutlu Doğum Siyer Sınavı için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Peygambere olan sevgiyi diri tutmak, Allah’ın habibi olan o zatı hakkıyla tanıyabilmek ve getirdiği ilahi mesajı özümseyebilmek adına gerçekleştirilen sınava halkın büyük teveccüh gösterdiğini ifade eden Şimşek, sınavla ilgili şu bilgileri verdi:

“Nihayet heyecanla beklediğimiz tarih geldi ve Allah kısmet ederse yarın Türkiye genelinde sınavımızı gerçekleştireceğiz. 3 ayrı kategoride gerçekleştireceğimiz Sınav Pazar sabahı 10.00’da başlayacak ve 100 dakika sürecektir. Sınavın 1. ve 2. kategorilerinde 80 soru, 3. kategoride ise 60 soru sorulacaktır.Ayrıca sınav başvurusu yaptığı merkezde sınava giremeyecek olan adaylar bulundukları diğer sınav merkezlerinde de sınava girebilecektir.Ancak başvuru yapmayanlar sınava alınmayacaktır. Bu hususta sınava girecek tüm adaylara başarılar diliyor ve Allah’tan muvaffakiyetler diliyoruz.”

Sınavın Batman'da 4 okulda yapılacağını belirten Şimşek, bu okullardan iki tanesinin bayanlara iki tanesinin de erkeklere tahsis edildiğini ifade etti.

Adayların sıkıntı çekmemesi için farklı mahallelerde okullar belirlendiğini dile getiren Şimşek, sınavların şu okullarda yapılacağını söyledi: "Bayanlar için Hürriyet İlk/Ortaokulu Hürriyet Mahallesi Felek Caddesi (26.Cad.) 404 Sokak ve Zübeyde Hanım İlk/Ortaokulu ZiyagökalpMahallesi1717 Sokak’ta olacaktır. Erkekler içinde Batman İlk/Ortaokulu Hürriyet Mahallesi28. Cadde ve Milli Eğitim Vakfı İlk/Ortaokulu Kültür Mahallesi Mezopotamya Caddesi’nde olacaktır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir