• DOLAR 32.496
  • EURO 34.765
  • ALTIN 2480.61
  • ...
İznik Belediye işçilerine yüzde 10 zam verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İznik Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi yapıldı. İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Hizmet İş Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin ve Şube Eğitim Sekreteri Selim Bal'ın imzaladığı sözleşmeye göre işçi maaşlarına yıllık bazda yüzde 10 zam yapıldı.

Belediye İş Hanı İznik Ticaret Odası Toplantı Salonunda yapılan toplu iş sözleşmesine 71 İşçi katıldı. 01 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2015 tarihleri arasında geçerli olacak ve 85 maddeden oluşuyor.

Sosyal haklarda önemli iyileştirmelerin  yer aldığı sözleşme, işçiler  tarafından sevinçle karşılandı.

Bir yıllığına düzenlenen sözleşmenin imzalanması öncesinde Belediye Başkanı Osman Sargın, işçilere hitaben yaptığı konuşmada:

"Sendika yetkilileri arkadaşlarımızla birlikte sizlerin geleceği ile ilgili görüşmelerimiz oldu. Hem de ücretlerinizle ilgili de görüşmelerimiz oldu. Karşılıklı olarak bir anlaşma içerisinde sizlere yakışacak bir anlaşma yaptık. Yani bizim üslubumuz gereği işçinin hakkını alın teri kurumadan verilme usulü vardır. Bu usul içerisinde değerli başkanlarımla birlikte dedik ki en güzelini yapalım. Bu sözleşmeyi 1 yıllığına yapalım ve önümüzde ki yıl önümüzü görerek vereceğimiz ücretleri de biraz daha arttıralım dedik. Çünkü sizlerin ekonomileri ne kadar özgür olursa verimlilikler de o kadar düzgün olur. Bizim düşüncemiz bu yönde oldu. Bugün İnşallah bir yılınızı şekillendirecek, bir yıllık iaşenizi temin edecek bir sözleşme imzalayacağız. Biz de elimizdeki imkanları en güzel şekilde sizlere sunmaya çalıştık. 2015 yılı sözleşmesinin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. İznik'i hep birlikte yeniden ayağa kaldıracağız. Bu sizlerin ve bizlerin gayret ve çalışmaları ile gerçekleşecek. 2015 yılında sizlerin de bildiği üzere projelerimiz bir bir hayata geçmeye başlayacak. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Hepinize şimdiden teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'a başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eden Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Mehmet Keskin, işçilere verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir