• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Türkiye Odalar ve Borsalar Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Muşta, Muş Vergi rekortmenleri ödül törenine katıldı. Muş Öğretmen evinde yapılan ödül töreni öncesi konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Muş ilinin ekonomik haritasını çıkardı.

"Muşlu borcuna sadıktır''

Konuşmasında 2013-2014 yılında Türkiye'de kurulan şirket sayısını  karşılaştıran Hisarcıklıoğlu; "2013-2014 yıllarında Türkiye'de kurulan Şirket sayısı yüzde 2, fakat bu rakam Muş ilinde yüzde 5 olmuştur. Bu artış Türkiye ölçeklemesine göre yüzde yüz bir artıştır. Muş ekonomik anlamda büyük bir başarı elde etmiştir ve  bu başarı müthiş bir başarıdır. Şehrin ekonomisinin iyi olduğunu gösteren en önemli rakamlardan bir tanesi de, protesto olan senetlerdir. Yani halk borcunu ödemeye alışkın mı, değil mi? İşte sizlere açıklayacağım bu veriler, Merkez bankası verileridir. Türkiye`de son 1 yılda protesto olan senet artışı TL bazında yüzde 10, enflasyonla eşdeğer. Ama değerli Muş'lu kardeşlerim, bu aslında Muş olarak bizim gurur tablomuz. Protesto olan senetlerde azalış tam yüzde 24, müthiş bir şey bu. Muşlu borcuna sadık, Muş`a malını ver, Muş`tan paranı alırsın. Eğer Türkiye`de yüzde 10 artış, Muş`ta ise yüzde 24 düşüş varsa bu, borçlunun ne kadar borcuna sadık olduğunun en somut göstergesidir." diye konuştu.

"Muşlunun bankalarındaki parası 500 milyon lira''

Hisarcıklıoğlu;  "Muşlunun bankalarındaki parası 493 milyon lira yani 500 milyon lira. En önemli gösterge burada batık kredi oranıdır. Türkiye`de batık kredi oranı yüzde 3, bir önceki yıla göre kıyaslandığı zaman, Muş`taki artış yüzde 2. Hani diyorlar ya bankalar doğuya bakmıyor diye. Ben buradan bütün bankalara sesleniyorum, Muşlular borcuna sadık. Türkiye`de yüzde 3 batırıyorsunuz Muş`ta yüzde 2 batırıyorsunuz. Türkiye`nin en iyi kredi performansı gösteren il Muş. Gelin Muş`a kredi verin, korkmayın'' şeklinde konuştu.

"Muş'unTürkiye`yi besleyecek ovası  var''

Türkiye`nin en verimli ve en bereketli ovasının Muş Ovası olduğunu savunan Hisarcıklıoğlu; "Allah bize öyle bir potansiyel vermiş ki, 70 kilometreye 90 kilometre. Eğer biz orayı iyi kullanabilirsek, bizim  Türkiye`yi besleyecek ovamız var.  Hem Muş Malazgirt, hem Bulanık ovalarını kullanabilirsek, bu ovalar bütün Türkiye`yi, diğer ovalar ise dünyayı besleyecektir. Tarım ve hayvancılıkta müthiş bir potansiyelimiz var. Bir tek yapmamız gereken iş tarım ve hayvancılığa bağlı olarak sanayiyi de buraya getirmemiz lazım." dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlunun konuşmasından sonra vergi rekortmenlerine ödülleri verildi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)