• DOLAR 32.375
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2325.621
  • ...
Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti  hizmete girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe ilçe merkezindeki Özgürlük Meydanı'nda bulunan cemiyet binasında yapılan açılışa Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçe müftüsü Masum Taşçı, siyasi partiler  ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilciler, bürokratlar, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Mustafa Taşkesen, Cemiyetin toplumun örgütlenmesine katkıda bulunacağını ve aynı zamanda gazetecilere güç katacağını belirterek, "Halkın daha doğru haber alma anlamında rekabetin artması ve kamuoyunun doğru haber alması adına önemli bir oluşum diye düşünüyorum. Hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Hayırlı haberlere vesile olsun.” temennisinde bulundu.

Kızıltepe Gazeteciler Cemiyet Başkanı Halit Solhan yaptığı konuşmada,  cemiyetin amacının gazetecilerin sosyal ve hukuki haklarını savunmak olduğunu dile getirerek, "Gazeteci arkadaşların sıkıntılarını gidermek amacıyla bir çatı altında toplandık. Büyük bir ilgi ile cemiyetimizi açtık. Gazeteci arkadaşlarımız genellikle güvenlik sorunları ile karşılaşıyor. Habere giderken güvenlik sorunları olabiliyor. Haberle bağlantılı olan kesimin engellemesi ile karşılaşılabiliyor. Birçok arkadaşımız uzun zamandır çalışmasına rağmen, sosyal haklardan yoksun. Ya sigortası yatmıyor,  ya da asgari ücretin altında bir ücretle çalışmak zorunda kalıyor. Cemiyet ile bu sorunları aşmak için çabamız olacak. Böyle güzel ve anlamlı bir günde bizi yalnız bırakmadıkları için tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. " dedi.  (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir