• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Terör rejimi işgale devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil 17 Mart'ta erken seçime giderken, İşgal hükümeti Batı Şeria'da 450 yeni yerleşim biriminin inşası için ihale ilanı yayınladı.

Batı Şeria`daki gösterilere polis müdahalesi

İşgal Hükümetinin Doğu Kudüs`te yeni konutlar için ihale kararı almasını protesto etmek amacıyla, Batı Şeria`nın çeşitli bölgelerinde gösteri düzenlendi.

İşgal askerleri, 'yahudi yerleşim birimi inşası ve Ayrım duvarını' protesto etmek isteyen göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla müdahale etti.

Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarıyla Mücadele İçin Halk Komitesi, Cuma namazı sonrası düzenlenen yürüyüşlerde pek çok kişinin plastik mermilerle yaralandığını ve gazdan etkilendiğini ifade etti.

Ramallah'ın batısındaki Nebi Salih beldesindeki gösterilere İşgal askerleri tazyikli su ile müdahale ederken, göstericiler askerlere taş atarak karşılık verdi.

Balin beldesinde Filistinli göstericilerin Ayrım Duvarı'na ulaşmasına izin vermeyen İşgal askerleri, göstericilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti, onlarca kişi gazdan etkilendi.

Filistin İstatistik Kurumu'na göre, yaklaşık 50 bin Filistinli, Kudüslü kimliğine sahip olduğu halde Ayrım Duvarı nedeniyle kendi kentinde yaşayamıyor.

Ajanslar

Bu haberler de ilginizi çekebilir