• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Özgürlük ve namus anlayışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismillahirrahmanirrahim

Hamd âlemlerin Rabbi Allah`a mahsustur. Salat ve selam Hz. Muhammed`edir(sav).

Yeryüzü insanoğlunun imtihan merkezidir. Belli sınırlar çerçevesinde insanın imarına tahsis edilmiştir. Allah-u Teâlâ`nın, “Yeryüzünde bir halife yaratacağım.” ayetiyle insana has kılınan bir hitaptır. Yeryüzünün halifesi olarak yaşam sürmek üzere yaratılan insanın emrine bitkilerden hayvanlara kadar, bütün yaratıklar sunulmuştur. Onları terbiye etme; fayda sağlayan yönlerinden faydalanma gibi özelliklerinden yararlanmayı insana has kılınan üstün bir varıştır. En büyük nimet olan akıl sayesinde diğer varlıklara üstün kılınan insana hiçbir şartta, hiçbir varlığa zulüm etme hakkı tanınmamıştır. Allah`ın emri dairesinde emir ve yasaklarına uyma şartıyla özgürlük gibi güzel bir yaşam standardı lütfetmiştir.

Özgürlüğün en geniş mekânı cennetle konulan Hz. Âdem ve Havva`ya bütün nimetler sunulmuş olmasına rağmen, bir meyve ağacından men edilmeleri, özgürlüğün hiçbir yaratılmışa sınırsız verilmediği aşikârdır. Allah`ın emir ve yasakları çerçevesinde özgürlük verilmiştir. Haramlara dalarak özgürlüğü aramak, Allah`ın emrine isyanda haddi aşan İblis`e iltica edip, onun özgürlük lafzıyla sapıttığı insanları kendine kul köle edip ebedi cehennemin esaretine zincirlemektir.

Yaratıcıya isyan ederek, yaratılan İblis`in vesvese ve desiselerine oyuncak olmayı seçmek, köleliğin ve zilletin ta kendisidir.

Son günlerde HDP`li toplum rezillerinin İslam`la savaşı alenen ilan ettiği namus, özgürlük anlayışı kavramları hayvani duygulardan dahi yoksun olduğu acıdır. “Toplumsal kâbustur namus” “Biz kimsenin namusu değiliz” safsatalarıyla İslam`a savaş açmanın kurnaz yolunu seçen, domuz gibi necis hayvanın ruhunu taşıdıklarını ilan etmişlerdir.

Şu bilinmeli ki; sahipsiz bir metaa herkes sahip çıkabilir ve onun üzerinde herkes hak iddia edebilir. “Kimsenin namusu değiliz” görgüsüzlüğünü ilan eden ahlâktan yoksun bu şahsiyetler, namussuz olurlar. Namusu kabul etmeyen ikinci şıkka mahkûm olur.

“Namusu, toplumsal kabus” gören zihniyet hayvanlar âleminde bu olguya sahip domuz karakterli olur.

Toplumsal namus istemeyen HDP sapkınlığı Mazdeizm mezhebini seçmiştir. Kadını özgürlük adı altında toplumun ortak malı sunmaya çalışmaktadır.

İslam kadına elmas kıymetinde görüp, örtüyle muhafaza altına almışken, HDP/PKK sapkınları onu tıpkı reklamda bütün özellikleri teşhir edilen ve satılık mal hükmüne sokmaya çalışmaktadır. Özgürlük diye lanse ettikleri bilakis köleliğin kendisidir. Asıl özgürlük Allah`a ve Resulüne mutlak itaattedir.

Söz de halkın vekilleri

Oldular sokak rezilleri

Abdullah Becerikli
H Tipi Kapalı Cezaevi ERZURUM

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir