• DOLAR 32.315
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2293.917
  • ...
İHH`dan Suriyeli mülteciler için yardım kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Muş Şube Başkanı Hasan Konuşuk, Muş halkını, Suriyeli mülteciler için başlatılan yardım kampanyasına destek vermeye davet etti.

İHH'nın Suriyeli mültecilere yönelik yardım kampanyalarına katkı sunmak üzere Muş'ta böyle bir faaliyet başlattıklarını belirten Başkan Hasan Konuşuk, "Biz Muş İHH olarak her evden bir bere, bir atkı ve bir battaniye kampanyası başlattık. Topladığımız bu yardımları Reyhanlı'daki İHH Suriye koordinasyon merkezi ile irtibat halinde Suriye'deki mazlum ve muhtaç durumundaki çocuklarımıza ve ailelerimize dağıtacağız. Suriyeli mülteciler soğuğa alışkın bir halk olmadığından soğuk kış şartlarından çok daha fazla etkilenmektedirler. Bizler de Muş'ta topladığımız yiyecek, giyecek ve temel ihtiyaç malzemelerini en kısa zamanda Suriyeli mültecilere ulaştırmaya çalışacağız inşallah.'' dedi.

Şuana kadar topladıkları malzemenin 150 çocuğu giydirecek kadar olduğunu belirten Başkan Konuşuk, kampanyanın devam ettiğini ve hedeflerinin yaklaşık olarak bin çocuğu giydirebilecek elbise temin etmek ve kışlık ihtiyaçlarını gidermek olduğunu söyledi.

Bu yardımların İHH yardım komisyonunda hizmet veren bayanların el örgüleri ile hayırsever halktan gelen yardımlardan müteşekkil olduğunu ifade eden Konuşuk, kampanyanın Şubat ayının ortalarına kadar devam edeceğini ve halkı kampanyaya katkı sunmaya davet etti.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir