• DOLAR 32.372
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.51
  • ...

Bu yıl Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 28 Milyon TL’lik kaynağı hibe olarak kullandıracak olan Karacadağ Kalkınma Ajansı, bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Ajans Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’ne (GABB) üye belediyelerin eş başkanlarını 2015 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgilendirildi.

GABB’in Diyarbakır’daki Genel Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Kayapınar, Sur, Silvan, Hazro, Bağlar ve Eğil Belediyesi Eş Başkanları ve belediyelerde görevli uzmanlar ile GABB yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Karacadağ Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi yetkilileri, bu yıl özellikle büyükşehir belediyelerinin yanı sıra ilçe belediyelerinden de proje beklediklerini belirtti.

Yapılan bilgilendirmelerde, belediyelerin Turizm ve Kentsel Altyapı Mali Destek Programı’na başvurmalarının yeni projeleri hayata geçirmelerinde katkı sağlayacağı belirtilerek, bu program kapsamında toplam 7 milyon TL’lik bir kaynağın bölgenin turizm ve kentsel altyapısının geliştirilmesinde kullandıracağı belirtildi.

Toplantıda Karacadağ Kalkınma Ajansı Program Yönetim Birimi uzmanları 2015 Yılı Mali Destek Programları ile projeleri Ajans’a sunarken dikkat edilmesi gereken konular hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. – İLKHA