• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Van Valiliğinden Belediye Başkanı`na yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamada, bazı yazılı basın organlarında Van Büyükşehir Belediye Başkanı`nın il gündemine ilişkin açıklamalarının yer aldığı belirtilerek, bu ifadelerin haksız, gerçekle ilişkisi olmayan ve kamuoyunu yanıltmayı amaçlayan ifadeler olduğu ifade edildi.

Van`da, valiliğin içinde bulunduğu ve kentte yapısal değişiklikler içeren çalışmaların tam anlamıyla katılımcı, paydaşlara açık biçimde organize edildiği belirtilen açıklamada, “Van 2023 Vizyonu hazırlıkları için tüm paydaşlar katılıma davet edilmiştir. Yazılan yazılara ya da toplantı davetlerine; 80 merkezi idare kuruluşu, aralarında Büyükşehir Belediyesinin de bulunduğu 7 belediye, 32 muhtarlık, 70 STK, 19 bilgi üreten kuruluş, 180`e yakın özel sektör kuruluşu cevap vermiştir. Ayrıca her ilçede ayrı ayrı olmak üzere onlarca toplantı ile düzenlenmiştir. Ancak, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı tanıtım toplantısına davetli olduğu halde katılmamıştır.” denildi.

"Van Büyükşehir Belediyesi gerçek dışı bilgileri kamuoyuyla paylaşarak neyi amaçlıyor?"

Yapılan birçok toplantıya Büyükşehir Belediye başkanının davet edildiği halde katılmadığı vurgulanan açıklamanın devamında ise “Valiliğimiz Van lehine olacak (bir siyasi amaçlı organizasyon olmadığı takdirde) her toplantıya uygun katılımlarla Van`ın geleceğine dair sorumluluk almaya devam edecektir. Van`da ortaklık kültürünü geliştirmeye samimi olarak niyetli olanların, hazırlıklı olarak toplantılara katılması gerektiği kamuoyunca da açıkça konuşulmaktadır. Anlaşılan bu konuşmalar hedefine ulaşmaktadır. İl Özel İdaresinin mal varlığının dağıtımı işi daha önce kamuoyunda tartışıldığı ve bu konuda Valiliğimiz görüşlerini paylaşmıştır. Ancak Büyükşehir Belediyemizin gerçekler bütün çıplaklığı ile ortada olduğu halde, hala geçmişe dair gerçek dışı bilgileri kamuoyuyla paylaşarak neyi amaçladığı meçhuldür. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesinin açtığı 28 davada talep ettiği bütün yürütmenin durdurulması istemleri yargı yerince reddedilmiştir. Elbette idari yargılama süreci devam etmektedir ve bu süreci şu ya da bu şekilde etkileyecek yorumlara girmemek adına yalnızca bu seviyede bilgi paylaşmak yeterli görülmektedir. Ayrıca Valiliğimiz Büyükşehir Belediyesine geçici kullanım amacıyla “Mülga İl Özel İdaresi B kampüsünü” tahsis etmiştir. Bu konuda Büyükşehir Belediyesiyle yapılan görüşmede Valiliğimiz verdiği sözün tamamının arkasında durmayı bilmiştir. Büyükşehir Belediyesi verdiği sözler konusunda kendisini sorgulamalıdır. Ancak gelinen noktada ortada bir İdare Mahkemesi kararı olduğu da unutulmamalıdır.” bilgilerine yer verildi.

“Valiliğin Belediye başvurularını sümenaltı ettiği gerçek dışıdır”

Valiliğin Belediye başvurularını sümenaltı ettiği iddiasının tamamen gerçek dışı olduğu ifade edilen açıklamanın son kısmında ise şu bilgilere yer verildi: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının bir kez olsun Valilikle sözünü ettiği konularda bir gecikme yaşandığına dair teması olmamıştır. Bu temas ne yüz yüze ve ne de telefonla kurulmamıştır. Bir temas yok ise suçlamak kabul edilebilir değildir. Şayet bunun aksine bir durum varsa ve Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına samimiyetle bu konularda ilerleme sağlanmasını istiyorsa, Valilik Makamı daima kendisine açıktır. Ziyaret ederek ya da telefonla konuyu Vali ile bizzat paylaşmak suretiyle çözüm konusunda destek isteyebilir. Valiliğimizin ilimizin bütün ekonomik nitelikteki sorunlarına ve diğer ortak konularına duyarlılık gösterdiği konusu Vanlı hemşerilerimiz tarafından bilinmektedir.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir