• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Başbakan KOSGEB`in
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOSGEB tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen KOBİ ve Girişimcilik Yarışmasında Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülüne Bursa'dan NSK Otomotiv layık görüldü. Ankara'da düzenlenen türende NSK Otomotiv'in ödülünü Başbakan Ahmet Davutoğlu verdi.

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu KOBİ'lere 5 başlıkta müjde verip yeni destek programlarını açıklarken, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da KOBİ'lere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülünü alan NSK Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi Yavuz Kazangil, "65 yıldan bu yana üç nesildir büyüyen ve bugün 100'e yakın ülkeye ihracat yaparak sektöründe dünyada önde gelen firmamızın bu ödüle layık görülmesi bizleri mutlu etmiştir. Faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Bursa'dan 12 finalistin yer aldığı yarışmada KOBİ Büyük Ödülünü alan NSK Otomotiv`in yanı sıra, Küresel Doğan Girişimci kategorisinde de Mekpa Hava Süspansiyonları birinciliği elde etti.

Öte yandan yarışmada finalist olmayı başaran Bursalı firmalardan, Das Yalıtım ve Emko Elektronik İnovatif KOBİ Kategorisinde, Bursa Yapı Kimyasalları İşbirliği-GüçbirliğiYapan KOBİ kategorisinde, FSS Fren ile Pe-Ga Otomotiv İhracatçı KOBİ kategorisinde, Yönetim Akademisi Genç Girişimci KOBİ kategorisinde, Grand Kalıp ile Has Teknik Kadın Girişimci kategorisinde, BYL Tekstil Küresel Doğan Girişimci kategorisinde sertifika ile ödüllendirildi.

Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Bedrettin Yıldırım ve Canan Candemir Çelik ile BTÜ Rektorü Prof. Dr. Arif Karademir`in de katıldığı törende, KOSGEB Bursa Bölge Müdürü Ahmet Akdağ ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bursa İl Müdürü Latif Demir de hazır bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir