• DOLAR 32.504
  • EURO 34.604
  • ALTIN 2501.524
  • ...
Bursa Valisinden çocuklara sahip çıkma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa'da yılda 500 üniversite öğrencisine burs veren Dicle Vakfı Mütevelli heyeti Seyami Usta'da düzenlediği akşam yemeğinde Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ağırladı.

Vakfın üyeleri olan işadamları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Karaloğlu, “Özellikle doğudan, güneydoğudan Bursa'ya öğrenci olarak gelen çocuklarımıza sahip çıkma, onlara kol, kanat germe noktasında vakfın yaptığı işlerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Burs sayısını artırmanız lazım. Öğrenim için gelen çocuklarımıza sahip çıkmanız lazım. Siz sahip çıkmazsanız inanın sahip çıkacak çok adam var. Onun için siz sahip çıkın, gelen çocuklar düzgün yetişsinler.” dedi.

Bursa'nın Türkiye'nin 80 vilayetinden göç alan bir şehir olduğuna işaret eden Karaloğlu, “Her birimizin geliş sebebi farklı olabilir. Kimimiz Bürokrat olarak, kimimiz memur, kimimiz işadamı, kimimiz işçi olarak geldik. Her birimizin ayrı hikâyesi var ama her birimiz Bursalıyız artık. Geldiğimiz yerleri, geldiğimiz şehirleri unutmadan, geldiğimiz kültürü unutmadan bugün her birimiz Bursalıyız. Bu şehirde doyuyoruz, büyüyoruz, üretiyoruz, çalışıyoruz. Her birimiz artık Bursalıyız." şeklinde konuştu.

Vakfın sosyal yardımlaşma, insani yardımlar ve üniversite öğrencilerine burs vermek için işadamları tarafından Bursa'da kurulduğunu belirten Vakıf Başkanı Abdülrezzak Ayhan ise gelecek yıllarda burs verdikleri öğrenci sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.   (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir