• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
KOSGEB'in şubesi var ama müdürü yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2010 yılından itibaren KOSGEB Şube Müdürlüğünün Bitlis’e açılması için müracaatlarının olduğunu belirten Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Tezcan, 2013 yılı itibari ile KOSGEB Genel Müdürlüğü Şube açma iznini verdiği halde farklı bahanelerle müdürün olmayışı, girişimcilik sertifikasını alanların mağdur edildiğini söyledi.

“KOSGEB’in açılması için kurumlarımız her türlü desteği sunarlar”

Tezcan, açılacak olan KOSGEB şubesi için müdür atandığını, müdürün faaliyet göstermesi gerekirken kısa bir süre içerisinde görevden alındığını ifade ederek, “Büro için bütün malzemeler temin edilmişti. Ancak müdürün burada kalmaması veya ilgili kurumlarla temas kurmaması nedeni ile yer bulamama bahanesi ile birlikte KOSGEB faaliyet gösteremedi. Biz kendilerine defalarca söylememize rağmen müdüre ulaşmaya zorluk çektiler. Burada yer bulamadık diye bir ibare kullanılmamalıdır. Bizim burada dinamiklerimiz var. Belediyelerimiz, TOBB esnaf ve Sanatkarlar odamız var. KOSGEP’in Bitlis’te açılması için bu kurumlarımız her türlü desteği sağlarlar.Tek nedenleri İlin şube açmaları için KOSGEP’e yer tahsis etmemesi oldu. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Çünkü onların kendilerine bir iş yeri açacak kadar bütçelerinin olduğunu biliyoruz. Bütün bunlara rağmen bizlere gelip durumu anlatsalar bizler kendilerine rahat çalışabilecekleri bir mekan ayarlardık.” Dedi.

“KOSGEB aracılığı ile girişimcilik belgelerini alanlar çalışamıyorlar”

 Artık bu yıl itibari ile bu şubenin Bitlis’e açılması gerektiğinin altını çizen Tezcan, açıklamasına devamla: “2014 yılı içinde gençlerimize girişimcilik belgesi verdik. Bu belgeyi alan gençlerimiz KOSGEP üzerine faydalanmak isteyecekler. Burada şube açıldığı için eskisi gibi Van iline gidemiyorlar. Bu konuda çok ciddi bir sıkıntı var. Esnafın ve gençlerin KOSGEP’e aşırı ihtiyaç duyduğu bir zamanda ortada olmaması çok sıkıntılı bir döneme neden oluyor." ifadelerine yer verdi.

İlçeler ve merkezde KOSGEB aracılığı ile girişimcilik belgelerini alanların çalışmadığını sözlerine ekleyen Tezcan son olarak, "Müdürü aradığımız zaman bizlere Ankara’da olduğunu söylüyor. Bitlis topraklarında yaşayan herkesin bunun takipçisi olup bu sorunun biran evvel çözülmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü insanlarımızın artık bu ekonomik sıkıntılardan kurtulması gerekiyor. Bu girişimcilerin dışında 2015 yılı içinde organize sanayi bölgesi için temeller atılacak. Yatırımcı temel attığı zaman kredi almak için ilk başvuruda bulunacağı merkezlerden biri de KOSGEP’tir.” ifadelerini kaydetti. .(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir