• DOLAR 32.578
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2426.01
  • ...

ŞUTSO heyeti, bölgenin sebze ihtiyacını karşılayan ve Şanlıurfa’nın 45 kilometre doğusunda Karaali köyünde yer alan Karaali sera bölgesini ziyaret ederek URGE Destekleri Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile ilgili detayları paylaştı, seracıların üretimlerini yerinde inceledi,  sorunlarını dinledi ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Ziyarette ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı Halil Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Faruk Atlas, Mithat Arhan, Mustafa Badıllı, Genel Sekreter Faruk Yaşar, GAP Seracılar Birliği Başkanı Müslüm Yanmaz, AK Parti MKYK Üyesi Mehmet Oymak, M. Emin Kuş, Mustafa Görgen, Ali Beyazkuş ve sera sahibi yatırımcılar hazır bulundu.

ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin ve beraberindeki heyet salatalık, patlıcan, domates ve biber üreticileri ile toplantı yaparak Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile ilgili detayları paylaştı, sorunlarını dinledi, çalışmaları hakkında bilgi aldı, sektörle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Sera üretici ve yatırıcılar; elektrik enerjisi sorunu, Personel yetersizliği, kalifiye eleman, Pazar bulamama ve pazarlarda güven sıkıntıları sorunları olduğunu belirterek çözümü konusunda ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin’den yardımlarını talep etti.

ŞUTSO Başkanı Ertekin de Pazar bulamama ve pazarlarda güven sorunlarını gerçekleştirilecek Yaş Sebze ve Meyve Kümelenme Projesi ile aşılacağını, enerjisi sorunu, personel yetersizliği, kalifiye eleman gibi sorunların çözümü için ilgili kurumlarla görüşüleceğini ifade etti.

Ziyaretin ardından URGE projesinin başvuru evrakları imzalanarak başvurunun son aşaması gerçekleştirildi.  (İLKHA)