• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ziraat Odası Başkanlığı için 3 aday yarışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismil Ziraat Odası’nın Olağan Genel Kurulu, 1 Şubat 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek. Kongrede 121 delege oy kullanacak.

Beş bin 500 üyesi ile Diyarbakır’ın en büyük odalarından biri olan Bismil Ziraat Odası’nda olağan genel kurul heyecanı yaşanacak. Oda başkanı ve yeni meclis üyelerinin belirleneceği seçimler, Bismil Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Bismil  Ziraat Odası yönetimini oluşturmak amacıyla 27 Aralık 2014  Delege Seçimi yapıldı. Ziraat Odası’na kayıtlı bulunan yaklaşık çiftçi, her mahalleyi temsilen bir delege seçti. Bismil’de 121 Delege Yeni başkanı seçmek için Pazar günü sandıklarda seçime girecek. 

Geçen 4 yıllık sürenin ardından 1 Şubat’ta yapılacak olan Bismil Ziraat Odası Başkanlık seçimlerinde 3 aday yarışacak. Mevcut Başkan Mehmet Arslan, Hibetullah Ay ve Muzaffer Avşar yarışacak.

Bismil Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri için yarış başlarken, Şubat ayında gerçekleştirilecek olan seçimler için çalışmalarını sürdüren Muzaffer Avşar, yaptığı açıklamada, ciddi projelerle çiftçilere üretimde hem de pazarlama noktasında katkı sağlayacaklarını belirterek, başkanlığa talip olduğunu söyledi. Seçim sürecinde bütün çiftçilerden destek beklediğini ifade eden Muzaffer Avşar, ses getirecek projeleri olduğunu belirtti.

Çiftçilere üretimde hizmet

Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Bismil Ziraat Odası Başkanlığı seçimleri için çalışmalarını sürdüren Muzaffer Avşar seçimden zaferle çıkması neticesinde ilçede gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgilerde verdi. Ziraat Odası Başkanlığını çiftçi eğitim merkezi ve çiftçilerin her türlü sorunları ile ilgilenen bir kurum haline getireceklerini belirten Avşar, ciddi projelerle çiftçilere hem üretimde hem de pazarlama noktasında katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Ses getirecek projeler

Avşar kendisi ve ekip arkadaşlarının odalarını hak ettiği yere getirmek için Bismil Ziraat Odası’na talip olduğunu ifade ederek,  "Eğer zaferle çıkarsak,  Çiftçilerimiz için, 1 adet Laboratuar, 1 Ambulans, 1 Cenaze arabası, alacağız. Bütün muhtar ve çiftçileri çağıracağız. Oda masrafları siz hesaplayın, onlar hesabı yapacak. Yanı Örnek ÇKS 100 dönüm şimdi 60 TL alınıyorsa yüzde 200 indirimle 20 TL alınacak. Burada Çağrıda bulunuyorum. Eğer bu indirimi yapmasak, bir çiftçi bile gelip sen sözünü yerine getirmedin diye Beni odadan kaldırabilir. Görevime son verebilir." dedi.

Üreticinin yüzü gülecek

Avşar, her zaman köylünün ve çiftçinin hizmetinde olacaklarını belirterek, "Üreticinin yüzünü güldüreceklerini bu güne kadar yapılmayanları üreticilerle Bölgede bir ilke imza atacaklarını söyledi. Özellikle Bismil Silvan tarafı ve Barava tarafında bulunan toprakların suya kavuşması için var gücümüzle çalışacağız. Bismil’de sulama kanalları ve barajların bitmesi için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. ifadelerine yer verdi.

" Bismil'in en büyük sorunu DEDAŞ'tır"

Başkanlığa aday olduğunu açıklayan Hibetullah Ay ise, amacının çiftçilere hizmet etmek olduğunu söyledi.

Ay, "Özellikle çiftçilerimizin en büyük sorunları Dedaş olayıdır. Dedaş dışında toplulaştırmadan dolayı girişimlerde bulunacağız. Çiftçilikle iştigal eden diğer kurumlarıda yanımıza alarak,  sorunu asgariye indireceğiz. Bu sorun çözüm noktasında tıkandığı süreçte, ben oda başkanlığına seçildiği anda, ekibimizle yönetimimle çiftçinin yanında yer alacağız. Çiftçinin her hareketinde Başkan ve yönetimimizle beraber çiftçinin önünde rehber olacağız. ifadelerini kullandı.

Ay konuşmasının devamında, "Bismil çiftçisinin ilgilendiren ve sıkıntı çektiği ÇKS uygulamalarından sıkıntıları asgariye indirmek için gecemizi gündüzümüzle mücadele edeceğiz. Maalesef, Şu anki mevcut başkanımız gerek yönetimi Dedaş olayında gerekse, ÇKS Çiftçi kayıt sisteminde çiftçinin yanında yer almamıştır. Kendimiz seçildiği zaman ilk hedefimiz yukarda söylediğim 2 sorunun halledeceğiz."  Dedi.

Ay, açıklamasını çiftçilerin tarımsal girdilerini kolaylaştırıcı faaliyetlerde bulunacaklarını vurgulayarak, "Odanın bünyesinde ihtiyaç kadar, Ziraat Mühendisi, Veteriner Hekim, alınacak. Ziraat mühendisi, veteriner hekim mesailerini masa başında oturarak değil, Çiftçilerin ayağına giderek, Çiftçilerin tarlaların başında olacaktır. Ziraat mühendisi, veteriner hekim 24 saat çiftçinin hizmetinde olacaktır."  Diye konuştu.

Oda Başkanı ve yönetimi kurulu üyelerinin masa başında oturup makbuz kesmek olmadığını, ifade eden Ay, "çiftçiler elbette aidatlarını ödeyecektir. Ödenen aidatlarla yani çiftçinin parasıyla çiftçiye hizmet götürmekle mükelleftir.Odanın bünyesinde 1 adet Kepçe operatörü ile birlikte ve Toprak tahlil Laboratuvarı kurulacaktır. Kısaca Oda çiftçi odası olacaktır. Sadece para alma olmayacaktır. Çiftçi ile Hükümet arasında köprü vazifesi yapacaktır. Her zaman çiftçinin yanında olacaktır. 121 delegenin bu arkadaşlarımızın kendi köylerini temsil ettiklerini ifade eden Hibetullah Ay, kendileri duyarlı bir şekilde çiftçiye yakın bir aday seçileceğini inanıyorum. Dışarda konuşulan konuşmalara utanarak ve sıkılarak söylüyorum. Delegeleri para ile alıyoruz. Diyenlere, Kimsenin serveti malı Çiftçinin şerefini almaya yetmez. Ben Bismilli çiftçi delegelere güveniyorum ve inanıyorum. Parayla oy almaya çalışanlara iyi ders vereceğini inanıyorum."  şeklinde ifadelerini kaydetti.

Ziraat Odasını kiradan kurtardık

Başkan Mehmet Arslan ise, “Odamızın Olağan Genel Kurulu’nu bu Pazar günü gerçekleştireceğiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren başta ilçemiz olmak üzere tarımın ve çiftçilerimizin karşılaştığı sorunların çözümü için mevcut imkanları kullanarak her türlü çabayı gösterdik. Kazancını topraktan kazanan çiftçimizin 7 gün 24 saat yanında olmaya çalıştık. İlçemizin kirada olan Ziraat Odası için Yeni bina inşa ettik. Çiftçilerimize hizmetler yapmaya  devam edeceğiz.  Önümüzdeki seçimi Allah kısmet ederse kazanırsam. Tam teşekkülü Bir Ambulans Çiftçilerimizin hizmetine sunacağız. Ambulans için Oda tarafından, Sağlık personeli, şoförü ile birlikte 24 saat Çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır."  Dedi.

Ziraat Odası bölgede adından söz ettirecek

Ziraat Odası yönetimine geldikleri günden itibaren, Ziraat Odası, üyelerine hizmet götüren, her derdini odaya gelip rahatlıkla anlatabildiği ve sorunlarına çözüm bulduğu bir kuruluş olduğunu ve olacağına işaret eden Arslan, odanın yapması gereken, çiftçinin, kaliteli ürün, verimli ürün, elde etmesini sağlamak olmalıdır. diye konuştu.

Arslan son olarak, Bismillin 1 Milyon 600 bin araziye sahip Diyarbakır’ın en büyük tarım arazisine sahip ilçe olduğunu ifade ederek, sulama Barajları ve ilçenin sulama kanallarının bitmesi için gerekli çalışmaları yapacağız diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir