• DOLAR 32.59
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2489.05
  • ...
Kozluk Devlet Hastanesi 247 bin kişiye hizmet verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada, 2014 yılı içerisinde 79 bin 832’si acil polikliniğinde olmak üzere toplamda 247 bin 202 kişinin sağlık hizmetlerinden faydalandığı bildirildi.

Bir adet 4 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunan 72 yataklı Devlet Hastanesi’nde toplamda 2 bin 512 ameliyat ve 683 doğumun gerçekleştiği belirtildi. Yapılan ameliyatlar arasında A sınıfı birinci dereceden riskli ameliyatların da yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada, her geçen gün hizmet kalitesinin yükseltildiği belirtilerek 13 Uzman hekim, 9 pratisyen hekim ve 93 yardımcı sağlık personeli ile hizmet verildiği kaydedildi.

Konuyla ilgili konuşan Kozluk Devlet Hastanesi Başhekimi M. Sıddık Aydın, “Vatandaşlarımızın Batman’a sevkini minimuma indirgemeye çalışıyoruz. Doktor eksikliğinden dolayı oluşan sıkıntıları atlatmış bulunuyoruz. Nöroloji, Genel Cerrah, Göz Hastalıkları ve Kadın Doğum alanlarındaki doktor eksikliklerimizi Genel Sekreterlikten temin ediyoruz.” dedi.

Aydın, çocuk hastalıklarında 2, Dâhiliyede 2, Ortopedide 1, Kardiyolojide 1, KBB’de 1 ve Psikiyatride 1 doktorlarının olduğunu ifade etti.

Geldikleri günden beri doktor sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını söyleyen Aydın, sağlık hizmetleri açısından gelişme gösteren hastanemizde vatandaş da artık memnuniyetini ifade edebiliyor, dedi. Aydın, doktor eksikliklerini tamamlama noktasında kendilerine yardımcı olan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

2014 yılında Tomografi ve Monografi cihazlarını faaliyete geçirdiklerini ifade eden Kozluk Devlet Hastanesi yeni müdürü M. Şirin İşcan, hastanemize en kısa zamanda dijital röntgen cihazının getirilerek faaliyete konulacağını belirtti. (Muhammed Said Aksoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir