• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa'da su zammına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi (SP) Bursa İl teşkilatı, suya yapılan zammı basın açıklamasıyla protesto etti. BUSKİ binasının önünde yapılan açıklamada Emeklilerin yüzde 2, çalışanların yüzde 3 zam aldığı bir ortamda, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin suya yüzde 70 zam yaparak suyu Bursa’ya zehir ettiği belirtildi.

Yerel Yönetimlerden sorumlu il başkan yardımcısı Gökhan Gerçek'in yaptığı basın açıklamasında “Halkını düşünen zam yapar mı” yazılı dövizler taşındı.

Emeklilerin yüzde 2, çalışanların yüzde 3 zam aldığı bir ortamda suya yüzde 70 zam yapıldığını belirten Gerçek, "Yılbaşından önce alınan zam kararı yeni yılla birlikte faturalara yansımaya başladı. Açlık sınırının hükümet tarafından 1400 TL olarak açıklandığı ve asgari ücretin 950 TL olduğu günümüzde, evini geçindirmekte zorlanan vatandaşlara yeni yılın ilk sürprizi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşti.” ifadelerine yer verdi.

Hayati önemi olan suya yüzde 70 zam yapıldığını öne süren Gerçek, “Akıllı su sayacı kullanan bir vatandaş, 2014 yılında kartına 100 TL'lik dolum yaptırdığında  68 metreküp su kullanabilirken, suya yapılan yüzde 70 oranındaki zammın ardından, 100 TL'ye 39 metreküp su kullanabilmektedir. Ayrıca vatandaşlara çaktırmadan, su faturalarına da azar azar kademeli olarak zam yapılmaktadır. Faturalara da 4 ayda yüzde 10 civarında zam yapıldığı tespit edilmiştir.” şeklinde konuştu.

Bursa sudan ibarettir

Evliya Çelebi’nin “Velhasıl Bursa sudan ibarettir” dediğini hatırlatan Gerçek, “Gölleri, barajları, göletleri, dereleri ve sulama kanallarıyla Bursa sudan ibarettir. Bursa su konusunda en şanslı şehirlerden biri olmasına rağmen,  İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi büyükşehirlerden daha pahalıya su satmaktadır. Ancak mukayese yaparken yukarıda adı geçen illerin su fakiri olduğu ve su temini için mega projelere girişerek, finansman yükünün altında ezildiği bir gerçektir.” ifadelerini kullandı.

“Suya yapılan yüksek zamla halkımızı eziyorlar”

Bursa’daki su bolluğuna rağmen yapılan zammı eleştiren Gerçek, “Bursa'da neredeyse maliyetsiz elde edilen su, BUSKİ'nin borularından geçerek Türkiye'nin en pahalı suyu olarak evlerimize gelmektedir. Ey Altepe, Ey BUSKİ bürokratları, neden halkımızı eziyorsunuz? Su zengini olan Bursalılar neden Türkiye'nin en pahalı suyunu içiyorlar? Hayati önemi olan suyu halkımıza neden zehir ediyorsunuz?” şeklinde sordu.

“Konserler, açılışlar parklar bahçeler ve bir sürü önceliksiz harcamalar yapılıyor”
Bursa'da su gelirinin, yerel yöneticiler tarafından yapacakları keyfi harcamalar için hep bir kaynak olarak görüldüğünü ifade eden Gerçek,  “Konserler, açılışlar, parklar bahçeler ve bir sürü önceliksiz harcamalar, propaganda faaliyetleri ve büyük rekreasyon projeleri gibi işlerde kullanacağınıza ve bir takım tesislere para aktarma yerine Dünya Bankası'na borcunuzu kapatsanız da, halkımıza maliyetine su verseniz olmaz mı? Bir yönetici için çok mu zor bunu yapabilmek.” diye konuştu.

Halkını düşünen suya yüzde 70 zam yapmaz
Halkı düşünen, insanların ne kadar zor durumda olduğunu bilen bir yöneticinin, asla halkına zulmedemeyeceğini dile getiren Gerçek, “Asla suya yüzde 70 zam yapamaz. Eğer yapamayacaksanız, lütfen gölge etmeyin, başka ihsan istemiyoruz. Milli Görüş kadroları geçmişte halkımıza en ucuz suyu vermişti. Yapamayacaksanız, biz hazırız. Ve siz istemeseniz de eninde sonunda geleceğiz ve halkımıza gerçek hizmeti tattıracağız  inşaallah” diyerek sözlerini noktaladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir