• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Çözüm sürecinde dindarlar da muhatap alınmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim-Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin ve yönetimi, önceki hafta yapılan Merkez İlçe 1. Olağan Kongresi`nde Merkez İlçe Başkanlığı`na seçilen Ömer Faruk Dursun`a, ‘Tebrik Ziyareti` gerçekleştirdi.

Ziyarette Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun ve HÜDA PAR il teşkilatından yöneticiler de hazır bulundu.

Eğitim-Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin, Merkez İlçe Başkanlığına seçilen Dursun`u tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Batman ve bölgenin sorunlarının konuşulduğu ziyaret samimi bir ortamda gerçekleşti. İlk olarak söz alan Ergin, Kürt sorunu ve çözüm sürecinde tek muhatabın bir cenah olamayacağını belirterek, dindar kesimlerin de Kürt sorununda temsil edilerek muhatap alınması gerektiğini kaydetti.

6-7 Ekim olaylarına da değinen Ergin, “6-7 Ekim olayları Kürt sorununun sadece bir kesimle yürütülmesinin ne sonuçlara yol açtığını gösterdi. Dindar kesimlerde bir araya gelerek diyaloglar geliştirmeli ve temsiliyeti ele almalıdır. İslami kesim de elini taşın altına koymalıdır. Sadece bir kesim muhatap alınarak bu sorun çözülemez. Çözüm sürecinde dindarlar da muhatap alınmalı.” dedi.

Daha sonra söz alan Dursun, yapılan ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Ergin ve Eğitim Bir Sen heyetine teşekkür etti.

Dursun, Ergin`in görüşlerine katıldığını belirterek, HDP çizgisinin Kürtlerin tamamını temsil etmediğini belirtti. Dursun, “HDP çizgisi tek başına Kürtlerin temsilcisi ve muhatap olamaz. Kürt sorununda bir dayatma vardır. Bunun çözümü için tüm Kürtlerin ve İslami kesimin de masada olması lazımdır.” şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir