• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
Taşımacılık sektöründe Bitlis'te bir ilk gerçekleşiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)Başkanı Davut Tezcan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından daha önceleri en yakın Diyarbakır’da bulunan yetki belgesi verme iznini artık Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası’nın da verebileceğini açıkladı.

Tezcan açıklamasında şunları söyledi: “Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2012 yılında ‘K’ yetki belgesi için müracaat etmiştik. Bu müracaatımız değerlendirmeye alınmıştı. Anayasa mahkemesinin söz konusu gerekçe kararı dikkate alınarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TOBB yetki belgesi verme konusunda protokol imzalamıştır. Odamızın yoğun talebi dikkate alınarak tekrar 2014 yılında müracaat ettik. 20.01.2015 tarihinde gelen bir yazı doğrultusunda personellerimizi Diyarbakır Bölge Odamızda eğitime gönderdik. Personellerimizin aldıkları eğitim sonucu yetki belgeleri ve oradaki dosyaların tamamını Bitlis’e aktaracaklar. K1, K2,K3, K1 özel yetki belgelerini verme yetkisi almış bulunmaktayız.”

Belgenin kamyonet ve daha büyük tarzdaki araçlar için kullanıldığını, bu belgenin olmaması durumunda cezai yaptırımla karşı karşıya kalacaklarını da dile getiren Tezcan, “Bu belgeler Kamyon sürücüleri için veriliyor. Bu belgeyi almayan bir kamyonun çalışması söz konusu olmuyor.” dedi. 

Tezcan, “Daha önce kamyon sahipleri bu belgeleri almak için il dışına gitmek zorunda kalıyorlardı. Şimdi artık böyle bir zorunlulukları yok. Odamız tarafından verilen bu belge sayesinde araç sahipleri çok rahat bir şekilde istedikleri yetki belgesini zaman aşımı olmadan alabilecekler.  Odamızın bu ekonomik anlamda bu işten kazanç sağlayacağı bir noktanın olmadığını da belirtmek isterim. İlimize yaklaşık olarak 800 aracın dosyası dışarı çıkmadan odamız aracılığı ile yetki belgesi kazanacak.” şeklinde konuştu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir