• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
Şanlıurfa'da madde bağımlılarına yönelik proje hayata geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akçakale Kaymakamlığının başlatmış olduğu ve Şanlıurfa İş-Kur Müdürlüğünün de desteklediği proje madde bağımlısı gençlerin rehabilite edilmesi ve hayata kazandırılması hedefleniyor.

Akçakale Kaymakamlığı tarafından kapalı spor salonunda proje sunumu gerçekleştirildi.


26 Ocak 2015’te başlayarak 16 Haziran 2015 yılında sona erecek olan proje kapsamında birçok genç meslek edindirme kurslarına yönlendirilerek, ortamdan uzaklaştırılmaya çalışılacak, bununla birlikte maddi anlamda da desteklenecek.
 

Bu projede bir emniyet görevlisi, din görevlisi, sağlık görevlisi, sosyal yardımlaşma görevlisi, spor ve eğitimci görevlisi olmak üzere toplam altı görevli çalışmaya dâhil edildi.

Proje tanıtım programında konuşan Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat; “İş-kur Müdürümüzün de konuya değindiği gibi, bu projeler çok önemli. Özellikle madde bağımlılarına yönelik mesleki kurslar vererek onları eğitmeye çalışacağız. Bu eğitimler suresince onlara ücret ödeyeceğiz. Bu proje son derece önemli bir proje. Bu gençler kazanılması gereken gençler, bunları bırakmamız söz konusu olamaz. Bu çocuklarımızı eğiterek, ellerinden tutarak yardımcı olmak durumundayız. Bu gençlerimizin ellinden tutarak beraber iyi şeyler yapacağız. Bu işi birlikte başaracağız. Bu gençlerimizin kirli ortamdan uzaklaştırılarakonları daha güzel ortamlara taşımak için gayret sarf edeceğiz ve elimizden gelen her şeyi yapmak için çalışacağız” dedi.


 

İş-Kur Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda ise,  "Bugün burada madde bağımlısı gençlerimizi hayata kazandırmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Toplumumuzun her kesimindeki insanımıza ulaşmak ve istihdam oluşturmak hedeflerimiz arasındadır.  Her hangi bir vatandaşımızın kafasında bir iş projesi olan herkese yardımcı olmakta, ona gereken eğitim desteği verdikten sonra KOSKEB aracılığı ile ona yardımcı olmaktayız. Bir de Akçakale ilçemizde uyguladığımız ve işsizliğin yoğun olarak görüldüğü yerlerde iş imkânı oluşturmak için çabalarımız devam etmektedir. Tabi ki hizmetlerimiz bunlarla sınırlı değil, bizler toplumun her katmanındaki sınıflara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla toplum yararına yönelik projeleri hayat geçirerek, toplumun dinamiklerini harekete geçirmeye çalışıyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir